Es desenvoluparan tres Unitats d’Execució urbanístiques

El Ple ordinari d’aquest dilluns ha aprovat tres Unitats d’Execució urbanístiques al cas urbà del poble. La urgència d’aprovar aquestes unitats d’execució ve donada per l’aplicació del decret 9/2020 de mesures de protecció del territori (aprovat pel Govern). Els ajuntaments tenen termini fins al 31 de desembre de 2021 per iniciar la revisió del sol urbà amb urbanització no consolidada (falsos urbans). Si no ho fan, serà el Consell de Mallorca que farà la revisió i desclassificarà els sols urbanitzables passant-los a sol rústic.

L’equip de govern no vol que la desclassificació afecti als propietaris d’aquests terrenys i per això durà a terme aquests tres projectes urbanísitcs. Són les UE23, UE24 i UE25, que podeu identificar en les fotos il·lustratives.

La UE23 és la que correspon a la cantonada de la carretera de Sant Joan amb el vial. Aquest terreny afecta a dos propietaris i s’hi ubica un pou públic. Es podran fer habitatges unifamiliars.

La UE24 correspon al Carrer des Frontó en el tram de vial. Es farà una voravia i es podran fer habitatges unifamiliars en uns terrenys catalogats com extensius. Aquesta Unitat d’Execució és la més urgent de les tres unitats, segons l’Ajuntament.

La UE25 és la que afecta al carrer de les Ànimes i donarà sortida als vehicles que hi accedeixin ja que s’obrirà el carrer que dona a la Carretera de Sant Joan (Cas Saboner). Ambdós carrers seran de sentit únic. Els habitatges d’aquesta unitat també seran unifamiliars.

La UE24 va ser aprovada per unanimitat de tots els regidors i regidores i la UE23 i la UE25 varen ser aprovades amb l’abstenció de l’oposició.

En el torn de rèplica, Gent per Sineu va reclamar que cal baixar el llindar d’habitants i eliminar els habitatges plurifamiliars (pisos). Per això, cal iniciar el més aviat possible una revisió de les Normes Urbanístiques de Sineu, tot i que encara s’ha d’acabar de tramitar el Pla Especial que ha de tenir Sineu, degut a la declaració de BIC (Bé d’Interès Cultural) com conjunt històric, i el catàleg de Patrimoni. Una zona que segons Gent per Sineu necessita ordenació urbanísitica és la zona de les “Cases Noves”.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: