Què tenen a veure les relacions sexuals, els bunyols i Santa Úrsula?

Santa Úrsula era filla d’un príncep britànic, cristiana, i extraordinàriament bella. Un rei pagà d’Anglaterra la va reclamar per casar-se amb el seu fill. Ella, com a condició, va dir que abans volia peregrinar a Roma i fer el viatge amb 11.000 verges. De tornada es varen aturar a Alemanya, assetjada pels huns, uns bàrbars, que varen voler mantenir relacions sexuals amb les verges. Aquestes no varen voler satisfer els desitjos dels huns, i varen ser executades la majoria. El rei dels bàrbars va quedat però colpit per la bellesa estelar d’Úrsula i li va demanar que fos la seva esposa. Úrsula es va negar, i el rei li va clavar una punxa al cor.

Ara s’ha perdut la tradició, però en honor a Santa Úrsula, cada nit del 20 d’octubre, els joves de Mallorca anaven a cantar en grup a les enamorades. Les al·lotes, afalagades, els oferien bunyols i mistela.

Siguis o no creient, la festa de les verges és una qüéstió de cultura, de país. I avui toca menjar bunyols.

+info: Per què se celebra el dia de les verges?, Antoni Janer, DÍNGOLA núm. 22 (octubre de 2016), pàgina 30.

BUNYOLS FETS AVUI EN EL CELLER DE SON TOREÓ

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: