Torna ‘Contrallum’, la cita ineludible del novembre sineuer: les respostes a les preguntes que us fareu

Aquests dies els voluntaris i col·laboradors d’una de les fites culturals més importants del novembre en el Pla de Mallorca,  Contrallum, deuen anar a tot el que donen les màquines per fer els darrers retocs a les formes que tornaran engalanar els carrers del poble, aquest dissabte 13 de novembre. L’esdeveniment aprofita una subvenció del Consell de Mallorca, i com en cada edició compta amb el suport de l’Ajuntament de Sineu.

Aquesta serà la sisena edició, perquè l’any passat n’hi va haver de Contrallum, encara que fos virtual. Com a cada edició, l’organització (ara ja legalment constituïda com a associació) ha triat un itinerari nou, que permetrà als externs conèixer una part del poble diferent al centre antic, i als locals passejar per uns carrers per on potser no ho fan habitualment. Segons Magdalena Genovart Remirada, de l’organització, enguany els motius dels escenaris i la narrativa visual dels diferents punts inclouran temes relacionats amb la pandèmia –com no podia ser d’altra manera–, a part de la cultura popular, les llegendes, i les persones del municipi. 

Com és obvi, la situació sanitària, en clar desescalada cap a la ‘normalitat’ però encara amb certes restriccions socials, obligarà a respectar certes mesures segons el pla de contingència que s’ha elaborat. Així, per exemple, s’haurà de portar mascareta durant tot el recorregut, tot i que enguany tots els espais seran exteriors.

Bars i restaurants es preparen per omplir. L’esdeveniment tendrà lloc entre les 19 i les 22h, i els locals de restauració de Sineu preveuen omplir. De fet, avui dilluns, ja hi ha locals que tenen reserves per més de la meïtat d’aforament. Recomanam reservar taula amb suficient antelació.

Quin itinerari tendrà enguany la festa de la llum?. L’organització ens va demanar que no el féssim públic ni aquí al digital ni a la DíNGOLA en paper. No obstant, podeu fer les vostres apostes, descartant aquelles barriades per on encara no s’ha fet. Encara en queden una grapada!

Cita obligada del novembre. Seran molts els visitants d’altres municipis que, dissabte, s’acostaran a Sineu. Avui molts externs ens han demanat als propis redactors de Díngola sobre aquest esdeveniment. La festa s’ha convertit en una de les cites culturals obligades de l’hivern.

Sostenibilitat per deixar un planeta habitable a les generacions futures. Pel que respecta als materials usats i a la filosofia de l’esdeveniment, aquest seguirà potenciant tot allò que aporta una major sostenibilitat mediambiental –reciclatge, reutilització– i una major conscienciació ciutadana. 

Els elements de Contrallum. Quins #hashtags podriem considerar addients per a l’esdeveniment? Silenci. Llum. Color. Nit. Sostenible. Plàstic. Ambient. Passeig. Poble. Solidaritat. Són paraules que, des de DíNGOLA, hem manifestat en nombroses ocasions que defineixen l’esdeveniment.

Què puc fer, aquest cap de setmana, a Sineu? El vespre abans, divendres, El Celler son Toreó (el de dalt) organitza la segona jornada de tapes. El mes de novembre és un mes habitualment magre pel que fa a la vida social, i alguns establiments posaran vacances a partir de la setmana que ve.

Quin temps farà, dissabte? Plourà? Farà fred? Dissabte plourà i farà fred, si ens hem de remetre el que diu l’AEMET (fes clic aquí). No obstant, és un poc prest, a cinc dies vista, per considerar aquesta predicció com a 100% segura. De fet, avui mateix donava aigua a les totes, però quasi no ha fet res. Els propers dies sabrem de manera més segura quina és la predicció meteorològica per dissabte.

Les normes a seguir. No es pot fumar durant el recorregut. S’han de mantenir les distàncies de seguretat (evitau aglomeracions en un mateix punt!) i s’ha de portar mascareta.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: