Demà els bars i restaurants de Sineu hauran de demanar el certificat Covid, i el CEIP Rodamilans ja té algun grup en quarentena

El CEIP Rodamilans és un dels centres afectats pels gairebé 300 casos positius de covid19 que hi ha a centres escolars de les Illes Balears. De fet, hi ha algun grup del centre escolar de Sineu que en aquests moments no assisteix a classe.

Demà entra en vigor, per altra banda, l’obligatorietat de tenir el certificat Covid per accedir a bars i restaurants amb aforament superior a 50 persones.

Tot ve de la preocupació de l’administració en salut pública per l’increment de malalts aquestes darreres setmanes, així com per la arribada de la variant Ómicron, que ja té casos a les nostre illes.

Les Balears demanaran el Certificat Covid per a accedir a establiments de restauració amb aforaments superiors a 50 persones, així com a tot l’oci nocturn (bars de copes, discoteques…). Així ho va anunciar el passat 29 de novembre el portaveu del govern, Iago Negueruela, i el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears va donar el vistiplau a la mesura.

La mesura entra en vigor aquest dissabte, demà, i que es mantendrà fins al proper 24 de gener, quan haurem passat el pont de la Constitució i la Immaculada Concepció (del 4 al 8 de desembre), la fira de Sant Tomàs (dies 11 i 12), els sopars d’empresa (tot el desembre), les festes de Nadal (del 24 de desembre a gairebé el 9 de gener, enguany), i les diades de Sant Antoni (dies 16 i 17 de gener) i de Sant Sebastià (19 i 20 de gener), dates totes elles que inciten a la bauxa, les reunions familiars, les retrobades amb amics, etc.

El problema greu, ara mateix, és tota aquella gent que rebutja vacunar-se. Aquesta gent a partir de demà no podrà entrar a locals de restauració, però seguirà sent possible responsable de la dispersió del virus en l’ambient.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: