El Govern presenta una nova convocatòria per la rehabilitació d’habitatges a Sineu

Ja està oberta la nova convocatòria de les ajudes de l’any 2021 per a la rehabilitació d’edificis i habitatges inclosos dins l’àrea de regeneració i renovació urbana de Sineu, en el marc del Pla Estatal d’Habitatge 2018-2021. Així ho ha anunciat avui matí el director general d’habitatge i arquitectura, Eduardo Robsy, juntament amb el batle de l’Ajuntament de Sineu, Tomeu Mulet.

El que es pretén amb aquestes ajudes és fomentar la regeneració i renovació urbana i tenen com a objecte el finançament per a l’execució d’obres de rehabilitació en edificis d’habitatges de tipologia residencial col·lectiva, o bé en habitatges unifamiliars, entre mitgeres o agrupats en filera, inclosos dins l’àrea de regeneració i renovació urbana de Sineu.

Des del Govern de les Illes Balears s’hi destinen un total de 83.898,96 euros a Sineu i s’hi podran acollir aquelles obres que estiguin iniciades (a partir del 21 d’octubre de 2016) i no acabades, acabades o no iniciades.

El termini de presentació de sol·licituds serà de dos mesos, és a dir fins dia 9 de febrer de 2022, amb un termini màxim de resolució de 5 mesos i les sol·licituds s’han presenten a l’Ajuntament.

Així, amb caràcter general, la subvenció és del 35 % del pressupost amb màxims de 11.000 euros, però es pot elevar al 75 % en casos en què el nucli familiar tengui ingressos tres vegades inferiors a l’IPREM o si hi ha persones amb discapacitat. També es pot incrementar en 1.000 euros si l’immoble és BIC.

Les obres que es poden acollir a aquestes ajudes són: obres de conservació, obres d’accessibilitat i actuacions de millora de l’eficiència energètica i sostenibilitat

Poden ser beneficiaris de les ajudes d’aquesta convocatòria (per cada municipi acollit a l’ARRU corresponent): el propietari únic o els copropietaris conjuntament d’edificis d’habitatges o d’habitatges, que, a la vegada, poden ser, les persones físiques majors d’edat que siguin residents a les Illes Balears i gaudeixin de la nacionalitat espanyola (en el cas d’estrangers, han de tenir la residència legal a Espanya); també les persones jurídiques de naturalesa privada, que acreditin en la seva sol·licitud que es troben constituïdes degudament, segons la normativa que els resulti d’aplicació; les comunitats de propietaris d’edificis d’habitatges o les agrupacions de comunitats de propietaris, constituïdes d’acord amb el que disposa l’article 5 de la Llei 49/1960, de 21 de juliol, sobre propietat horitzontal; i finalment els propietaris que, de forma agrupada, ho siguin d’edificis d’habitatges que reuneixin els requisits establerts per l’article 396 del Codi civil, però no hagin atorgat el títol constitutiu en règim de propietat horitzontal.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: