A Sineu hi podría haver unes 280 persones que no s’han vacunat ni tan sols amb la primera dosi

La incidència a 14 dies a Sineu és, ara mateix, de 2158. Això vol dir que, si Sineu tengués 100.000 habitants, les dues darreres setmanes se’n haurien contagiat 2158. En realitat, passat a les dades reals de població, suposen uns 86 casos en dues setmanes.

Aquesta sisena onada és la pitjor pel que fa a nombre de contagis. Tanmateix, a efectes de gravetat, és la menys fatal. Això és per dues coses: per la menor gravetat de la variant dominant ara mateix, l’Òmicron, i molt especialment perquè un 91’4 % dels illencs ja tenim posada al manco una dosi de vacunació i un 89’6% tenim la pauta completa, i un percentatge gens menyspreable té les dosis de reforç també al dia.

A Sineu en concret, 3192 persones (un 88’6% dels que és recomanable vacunar) tenen la pauta completa, i 3329 (un 92’4%) tenen al manco una dosi de la vacuna injectada. Això vol dir que prop de 400 persones no tenen la pauta completa i que devers 280 persones que s’haurien d’haver vacunat no ho han fet (els nombres no són exactes perquè no el 100% de la població que entra dins els marges d’edat és vacunable; n’hi pot haver que no ho són per raons mèdiques o altres).

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: