Ja no es pot caçar més fins a finals d’estiu

Avui ha acabat el període hàbil de caça menor a Mallorca. El període de caça a Mallorca va des del 12 d’octubre al 30 de gener (excepte pel conill i la llebre, que acaba a inicis de desembre). Algunes espècies tenen períodes més llargs. Així, des de finals de juny, es pot caçar el conill en la modalitat de ca eivissenc, i des d’inicis de juliol amb falcó i fura. A partir del 15 d’agost i fins al 12 d’octubre hi ha un període de mitja veda.

Això vol dir que a partir de demà ja no es poden caçar el conill (Oryctolagus cuniculus), la llebre (Lepus granatensis), la perdiu (Alectoris rufa), la guàtlera (Coturnix coturnix), el tudó (Columba palumbus), el colom roquer (Columba livia), la tórtora turca (Streptopelia decaocto), la cega (Scolopax rusticola), l’estornell (Sturnus vulgaris), el tord (Turdus philomelos), el cegall (Gallinago gallinago) i una dotzena d’espècies d’aus aquàtiques.

La caça del tord en la modalitat de filats, segueix vigent fins el 10 de febrer.

Les dates varen ser publicades en el BOIB del 29 de maig de l’any passat, a instàncies del Departament de Promoció Econòmica y Desenvolupament Local, del Consell de Mallorca.

(foto: Miquel Puiggròs)

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: