El PP durà una moció al Consell de Mallorca per rehabilitar la part que falta del Convent dels Mínims

El grup del Partit Popular (PP) del Consell de Mallorca ha convocat els mitjans de comunicació per demà matí per explicar-los la moció que presentaran per rehabilitar l’Església de Sant Francesc de Paula, del Convent dels Mínims de Sineu.

Actualment, l’interior de l’església de Sant Francesc acull tots els passos de les confraries de la Setmana Santa de Sineu, de gran valor patrimonial i artístic.

El PP vol que, amb aquesta acció, tot el conjunt del Convent dels Mínims, Bé d’Interès Cultural amb la categoria de Monument, quedi totalment restaurat i rehabilitat, la qual cosa permetria de visitar-lo i suposaria un reclam i atractiu turístic més.

La moció del PP proposa d’iniciar els tràmits pertinents a traves de la Comissió Mixta entre Consell de Mallorca i Bisbat de Mallorca per iniciar un pla de feina per procedir a la restauració integral de l’església. En concret, proposa destinar una partida pressupostària a la rehabilitació dels interiors de l’església i sagristia, que inclouria la restauració de l’antic orgue de La Seu de Mallorca –construït per Pau Estada l’any 1600, que a dia d’avui es troba a dita església a Sineu–, la restauració de la cara i mans de la imatge de Nostra Senyora de la Soledat que data de l’any 1814 –imatge de gran valor patrimonial i artístic que forma part de la Setmana Santa sineuera–, la restauració de les calaixeres que es troben a la sagristia del convent, la restauració de la pintura central del retaule de Sant Francesc de Sales de la capella homònima –obra del pintor Josep Pons i Frau (1908)–, i la restauració dels elements procedents de la Casa Santa de l’església parroquial del segle XVI i penjats a la contra façana de l’església –l’estructura arquitectònica de la portalada, el sagrari i quatre figures lleugeres que representen els profetes Abraham, Moisès, Jacob i Noè–.

Demà matí el portaveu del PP al Consell, Llorenç Galmés, i el batle de Sineu, Tomeu Mulet, comparaixeran davant els mitjans per donar detalls d’aquesta proposta.

El Convent

El Convent dels mínims de Sineu, va ser declarat Bé d’Interès Cultural amb la categoria de Monument, el dia 25 de juliol de 2005. Quatre anys després, el mes d’abril de 2009, es licitaven les obres de rehabilitació i restauració de l’ala de tramuntana del convent. L’objectiu de la intervenció va ser la restauració d’una part de l’edifici original que al llarg del temps havia estat profundament modificada. Amb anterioritat, s’havien efectuat altres campanyes de restauració: 1985-1989 i 1998-2000 (reforma del claustre i ala oest respectivament)

Finalment l’any 2009 – 2010 gràcies al finançament del “Plan Español para el estímulo de la economia” (Plan E) l’Ajuntament de Sineu va decidir posar en marxa la rehabilitació de la cara Nord del conjunt històric conservant així una planta semisoterrània de funció polivalent, la planta baixa, que a dia d’avui està destinada a la biblioteca municipal amb accessos directes al claustre i finalment la primera planta destinada a la Sala de Plens i sala d’exposicions.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: