Convoquen el nou premi literari “Gabriel Florit – vila de Sineu” de poesia

L’Ajuntament de Sineu ha anunciat que el passat mes de febrer varen convocar el I Premi Literari Gabriel Florit – vila de Sineu de Poesia.  Els autors poden fer arribar les propostes a la Sala fins a dia primer d’abril de 2022.

Aquesta nova iniciativa de la regidoria de Cultura i l’editorial Balèria, pretén reconèixer una figura cabdal de la cultura sineuera del segle XX i XXI, Gabriel Florit Ferrer, i també promoure i estimular la creació d’obres d’autèntica qualitat literària en modalitat de poesia. Avaluarà les propostes presentades un jurat format per tres membres, nomenat pel batle de Sineu a proposta de l’editorial; el jurat estarà format només per escriptors.

Es lliuraran tres guardons. La resolució del jurat i els guardons seran anunciats l’horabaixa de divendres 29 d’abril, en el claustre de Sant Francesc, dins festes de Sant Marc i la Fira.

L’Ajuntament premiarà la proposta finalista amb 1.000 euros i la publicació de l’obra; els autors que siguin segon i tercer classificat rebran un diploma acreditatiu i una col·lecció d’obres de literatura local.

Poden consultar les bases pitjant aquí.

Gabriel Florit amb el batle, Tomeu Mulet, i el regidor Pedro Álvarez.

Sobre Gabriel Florit Ferrer Sabateret

Gabriel Florit Ferret (Sineu, 1944), de malnom Sabateret, estudià Peritatge Mercantil. Als anys vuitanta del segle XX es donà a conèixer com a poeta i des d’aquell moment ha rebut diversos premis a la seva trajectòria, tant en l’àmbit de la poesia com de la narrativa. Diverses de les seves obres han rebut el patrocini de l’Ajuntament de Sineu.

Del seu llegat destaca la seva aposta pel llenguatge popular. Al llarg de la seva vida, Florit ha publicat entre sis i set mil articles de premsa, catorze poemaris i catorze col·leccions de narrativa curta. És membre de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

2 comments

  1. Gabriel Bibiloni

    Em trec el barret amb aquest consistori. Un exemple de centralitat, d’amor per la cultura i la identitat dels pobles. Sent un govern de dretes fan possible allò que tots els partits prometen però que després no compleixen: governar per a tothom. Un aplaudiment a aquesta iniciativa que també serveix per enaltir la figura del meu estimat Gabriel Florit.

  2. gabriel mora caldentey

    sr, bibiloni todo el mundo es libre de opinar lo que le parezca, pero sus afirmaciones y ensalzamientos demuestran un desconocimiento absoluto del pasado y de la actualidad politica de sineu, es simplemente un lavado de imagen por parte del batle mulet y el regidor alvarez con la conplacencia del sr. florit y todos felices y a repartinos las perdices, hipopcresia en sumo grado, vivir para ver

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: