Tornen les festes… Hi haurà Mucada?… Ehem! ¿Heu llegit la lletra petita?

La festa del Much aplega milers de persones.

El passat 1 de març el BOIB publicava l’Acord del Consell de Govern de 28 de febrer pel qual s’establia el nou Pla de Mesures front a la COVID-19. El Consell de Govern va aprovar retirar tota una sèrie de mesures restrictives que encara eren vigents. Els mitjans de comunicació tot d’una informaren que els Ajuntaments tenien via lliure per poder tornar celebrar festes multitudinàries, com ara el Firó de Soller, Sant Joan a Ciutadella, la Patrona de Pollença, o la festa del Much de Reig a Sineu. Tanmateix, si es llegeix la lletra petita, es veurà que, per celebrar aquestes festes d’acord amb el que diu l’acord de govern, s’haurien de seguir unes normes que gairebé fan impossibles aquestes festes (al manco així com les coneixem ara).

Anem punt per punt:

  • Esdeveniment multitudinari. El document publicat en el BOIB núm. 31 estableix que un esdeveniment és multitudinari quan supera l’aforament de 150 persones en espai interior o 300 en exteriors. La Mucada de Sineu aplega entre 10.000 i 15.000 assistents, el que el fa un acte Mega-multitudinari. En aquests actes el BOIB estableix que s’ha de portar mascareta i que s’ha de garantir la distància de seguretat d’1,5 metres. Òbviament això és inviable en una festa com la del Much de Sineu.
  • Prohibit fumar. No es pot fumar en terrasses ni en llocs públics si no es garanteix una distància de 2 metres entre el fumador i la resta de gent. ¿Com es pot garantir això el dia de la Mucada?
  • Asseguts. Quan un esdeveniment inclou el servei de menjar o beguda (i en el cas de la festa del Much les quantitats de brou consumides són de sobra conegudes), els comensals han d’estar asseguts o, en el cas de còctels, poden estar drets però davant una taula. Quantes taules caldrien, el dia de la Mucada, per acomodar 15.000 comensals?
  • Ballar. Les zones de ball haurien d’estar separades de les de consum. S’haurien d’habilitar dues zones separades, idò. Això vol dir que, per exemple en es Fossar, després de s’Enqüentro, la gent beuria en un lloc de la plaça, i se’n hauria d’anar a un altre costat de la plaça per poder ballar. Totalment fantasiós pensar que això té cap possibilitat.

Tanmateix, això són mesures establertes ara, fa exactament quatre dies. D’aquí a la Mucada queda quasi mig any, i tot pot haver canviat molt.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: