Max, guanyador del Premi Finestres de Còmic en Català

El jurat del Primer Premi Finestres de Còmic en Català, promogut per Editorial Finestres, ha decidit atorgar el guardó a Què, una obra carregada d’humor intel·ligent amb una narrativa que explora conflictes contemporanis.

El jurat de la primera edició del Premi Finestres de Còmic reunit el passat 9 de març i format per Mery Cuesta, Ana Penyas, Paco Roca, Montserrat Terrones i Jaume Vilarrubí ha decidit atorgar el Premi a l’obra Què, de Max.

Vinyeta de Què (Editorial Finestres, 2023), obra guardonada amb el I Premi Finestres de Còmic en Català

En el comunicat publicat per l’organització han volgut celebrar el retorn de Max al text, amb una obra reflexiva carregada d’humor intel·ligent amb una narrativa arrelada als conflictes contemporanis, els quals dissecciona amb humor intel·ligent i distanciament irònic. En l’obra Max es manté fidel al seu camí de depuració expressiva i en l’assimilació de la tradició tant del novè art com d’altres manifestacions culturals. Han destacat l’excel·lència i el virtuosisme gràfic en una obra amb un traç depurat, emmarcada dins del seu viratge cap a minimalisme.

Vinyeta de Què (Editorial Finestres, 2023), obra guardonada amb el I Premi Finestres de Còmic en Català

Què presenta un pelegrinatge en el qual el protagonista, i la veu interior que l’acompanya, troba una sèrie de personatges estrafolaris a través dels quals es plantegen alguns dels temes rellevants i conflictius del nostre moment social. La història segueix el patró clàssic del “viatge iniciàtic”, però el seu contingut subverteix les regles pròpies d’aquest gènere, amb un to humorístic que oscil·la entre la ironia i l’esperpent.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: