Gent per Sineu espera treure endavant dues mocions per la sostenibilitat i la reducció del preu de la llum

Gent per Sineu (GxS) presentarà dues mocions en el Ple de l’Ajuntament, en l’àmbit de la sostenibilitat.

Una de les mocions instarà a prestar certs espais públics del municipi a l’Institut Balear d’Energia per instal·lar-hi plaques solars per a autoconsum. Aquests espais serien l’Escoleta sa Rota, el centre de salut –prèvia negociació amb la Conselleria de Salut–, la nau de la Brigada Municipal i de Protecció Civil, el poliesportiu de Son Magí, les dues quarteres de baix, i la terrassa del centre de salut antic. La moció també instarà a oferir convenis a particulars que tenguin naus al polígon industrial, per també aprofitar les seves cobertes. L’energia sobrant es vendria a preus de cost a veïnats i PIMEs, segons estableix un projecte de la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica. Es tracta, segons la moció que presentarà GxS, de generar energia neta i abaratir la factura de la llum, que aquests darrers mesos s’ha enfilat.

Per altra banda, una altra moció instarà a l’Ajuntament a fer els projectes i tràmits pertinents –per exemple amb l’empresa concessionària– per identificar els punts de pèrdua d’aigua de la xarxa. Miquel Gelabert Confit explica que «en el rebut de l’aigua hi ha una partida destinada a manteniment de la xarxa» i per tant no es farà més que complir amb el que es paga. La xarxa de distribució d’aigua de Sineu té unes pèrdues del 28’68% i Gelabert diu que «la nostra illa ha patit en moltes ocasions una deficiència d’aigua potable, i amb l’actual canvi climàtic sembla que això s’accentuarà».

GxS espera treure aquestes mocions endavant, pel seu interès en relació amb el que està succeint actualment (increment de preus de l’energia, etc.). Pel que respecta a la primera, el partit ecosobiranista troba que ja fa temps que s’hauria d’haver posat en marxa.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: