El lleó de sant Marc en terra (1970)

Anit, durant la processó de la relíquia de Sant Marc, davant el Monument del Centenari es realitzarà una ofrena d’una corona de llorer i un respons en record dels sineuers traspassats.

El 27 de juny de 1945, al sagrat de la parròquia, va tenir lloc el “Descubrimiento y Bendición del Monumento del Centenario por los Excmos. Sres. Gobernador Civil y Arzobispo-Obispo, respectivamente. Pronunciará un discurso el Rdo. D. Sebastián Gayá, Catedrático del Seminario“. La reforma d’aquest espai parroquial, amb la reforma de les escales i marges i amb l’aixecament del monument recordant el tercer centenari de l’elecció de Sant Marc com a patró de la vila, es va fer a instàncies del canonge Joan Rotger i Niell Querol (1885-1961) i n’és la característica la poderosa presència del lleó de sant Marc, obra del felanitxer Joan Maimó i Vadell (Felanitx, 1921-Palma, 2001).

Vint-i-cinc anys més tard de la seva erecció, el març de 1970, una forta ventada tomà el gran pebreboner que hi havia davant la rectoria i aquest, a la vegada, tomà el lleó alat. Aquest va patir danys a una ala i a la coa, i a la base del monument i a l’escalonada encara avui són visibles els danys. Les dues instantànies d’en Tolo Ribas i Rotger Putxet (Sineu, 1937-2020) ens mostren com es varen trobar els sineuers el monument el 21 de març de 1970.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: