Tu també t’has constipat, en deixar d’usar la mascareta?

L’eliminació de la mascareta obligatòria ha fet esclatar de nou malalties respiratòries que havien estat contingudes durant els dos anys passats. Durant els anys 2020 i 2021 la grip i els constipats habituals varen veure reduïda la seva incidència.

No obstant, aquestes darreres setmanes els casos de constipats i grip han augmentat. També és notícia que hi ha hagut dies que les farmàcies han venut més tests d’antígens del que era habitual durant els darrers mesos. Això és perquè ara, la gent, davant qualsevol símptoma respiratori, es fa la prova per descartar la covid19. Na Petra mateixa –nom fictici– va demanar hora al seu centre sanitari, perquè els símptomes no remetien, i s’havia fet proves d’antígens contra la covid19 i sempre sortien negatius, i al final va quedar ingressada per grip A.

A Sineu els refredats –moc, fleuma, tossina, etxems– varen incrementar-se just després de la fira. L’aglomeració podria haver-hi contribuït. S’ha observat, a nivell general, un repunt dels virus infantils a tot l’estat.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: