Fins a set premis han guanyat diferents projectes de l’IES Sineu aquest curs que acaba

Durant aquest curs escolar, l’Institut de Sineu ha plantejat a l’alumnat diferents situacions d’aprenentatge que s’han traduït en una sèrie de projectes d’investigació que han acumulat fins a set premis en diferents concursos escolars en l’àmbit mediambiental, de salut i empresarial.

Un d’aquests projectes ha suposat la creació d’un nou espai per a activitats eco-socials en una zona annexa al centre reforestada amb la plantació de més de 500 arbres. Aquesta proposta ha quedat classificada en primer lloc als Premis de Centres Educatius vers el Desenvolupament Sostenible del Govern de les Illes Balears, amb una dotació de 3000 euros. [vegeu foto principal, mostrant els alumnes de 4t d’ESO en la zona reforestada]

L’IES Sineu ha estat premiat també amb el guardó de Centres Ecoambientals en reconeixement a la seva tasca global sobre l’educació ambiental, i ha obtingut altres dos premis en aquest àmbit per dos treballs audiovisuals relacionats amb la problemàtica dels residus i dels plàstics que acaben a la mar amb conseqüències desastroses per a la fauna marina. La cinquena iniciativa premiada ha estat un altre vídeo titulat “Fet per enganyar-te” que mostra, de forma metafòrica, la gran quantitat de substàncies nocives que estan presents en el tabac i que realitzen un gran dany a la salut [vegeu foto inferior].

En l’àmbit empresarial s’han obtingut altres dos guardons emmarcats en el programa iEmprènjove, que organitza l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), per la constitució d’una cooperativa dedicada al reciclatge del plàstic i que el transformava amb fil de niló reciclat, a punt per elaborar peces de roba, i per la creació d’una altra empresa relacionada també amb els objectius de desenvolupament sostenible.

Antoni Català, el professor de Biologia responsable d’algunes d’aquestes iniciatives, explica que «la participació a tots aquests premis i concursos ha estat una gran aventura, motivadora i engrescadora, que ha fet treure el millor de l’alumnat i professorat. S’ha treballat de forma col·laborativa i s’ha pogut invertir la classe, de manera que han estat els alumnes els que han plantejat la resposta i el camí a seguir, fomentant les dots de lideratge i empoderament de l’alumnat».

Un dels projectes guardonats ha suposat la creació d’un nou espai per a activitats eco-socials en una zona annexa al centre reforestada amb més de 500 arbres

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: