Darrers dotze mesos de legislatura i ja senten olor d’eleccions

Aquests dies, quan falta menys d’un any perquè acabi la legislatura de la Sala, els dos grups majoritaris dins el Consistori ja esmolen les eines per a treballar el camp de l’electorat. Cadascun amb canvis significatius de cara al que trobarem a les paperetes…

Gent per Sineu ja es mou cap a Més per Sineu

Ja vàrem informar que la marca Gent per Sineu no concorrerà als propers comicis; a la seva darrera assemblea general varen decidir d’integrar-se sota el paraigua de MÉS per Mallorca.

Avui vespre, MÉS per Sineu celebrarà una festa, sopar-concert amb el grup Vuit i vetlada amb música punxada per discjòquei, per a començar a mobilitzar els simpatitzants. No hi ha encara noms de qui podria encapçalar la llista ni quins seran els possibles candidats que l’ompliran, però se sap que els integrants del nou nucli municipal de MÉS provenen de les antigues llistes de Sineuers Independents, Esquerra Republicana i el que fins ara ha estat Gent per Sineu.

Celebraran el “Sopar i bauxa” avui vespre a partir de les 19.30 h en el claustre de l’ajuntament.

Per ventura serà el darrer acte en què vegem el logotip de Gent per Sineu; com és natural, com més a prop estiguem de la campanya electoral de 2023, més acostumats estarem a veure ja el logo verd de MÉS.

El PP reabsorbeix els díscols

El Partit Popular, que actualment ostenta la batlia en mans de Tomeu Mulet, aquesta setmana va celebrar el seu sopar de sus de la llarga precampanya. Tots els actuals regidors populars, amb Mulet al capdavant, comparegueren damunt l’escenari del claustre dels mínims acompanyats de Llorenç Galmés, president del PP de Mallorca. Tots els regidors populars, dèiem, entre els quals ja hem de comptar -que també hi era- l’exregidor de Ciudadanos Pere Joan Jaume Florit. Segurament, en el rum-rum polític, la novetat ha estat aquesta, veure-hi l’exbatle popular, qui va fundar el segon partit de marca exclusivament municipal fins llavors –Sineu s’ho Mereix– i que fa tres anys es presentà per Ciudadanos, altra volta reintegrat en el planter del partit del seu antic rival Tomeu Mulet. No va ser l’únic que, en aquelles saons, va botar del vaixell popular present al sopar-míting, sinó que s’hi retrobaren altres simpatitzants o excandidats tant de les llistes de Sineu s’ho Mereix (SsM) com de Ciudadanos, com per exemple l’exregidor de SsM Biel Aguayo. Va ser, doncs, senyal clar de l’abandonament massiu del grup crític amb Tomeu Mulet, cosa que fa vaticinar que l’any que ve la dreta municipal anirà tota junta davall les sigles del PP; perquè, de moment, el nul moviment entre els antics o nous simpatitzants de filiació regionalista (UM, Convergència per les Illes, PI…) fa pensar que no hi haurà alternativa d’ideologia mallorquinista. Altra cosa és si l’extrema dreta voldrà entrar en campanya per mirar de posar peu dins la sala de plens. Fa setmanes que el partit que a Mallorca representa l’antimallorquinisme va parar a Sineu una “taula informativa” per a repartir propaganda, un dissabte de matí al mercat d’animals; desconeixem si era sols per a donar a conèixer el seu credo als passavolants o per a sondar la possibilitat de presentar llista als comicis propers. Aquest darrer seria l’únic supòsit que podria fragmentar el vot conservador, si el grup de Mulet no aconsegueix també posar-los sota la seva ombra.

Imatge del sopar-míting del PP a Sineu, amb Pere Joan Jaume a la dreta de Tomeu Mulet [foto del perfil deFacebook “Populars de Sineu”]

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

One comment

  1. gabriel mora caldentey

    a lo que huelen es a no perder la silla en las proximas elecciones, sobre todo el chaquetero pere joan jaume QUE VENDERIA SU ALMA AL DEMONIO, con tal de no perder sa mamella

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: