Quina Mucada tendrem? (2/3): «tassó de plàstic, tònica calenta, glaçons fosos… quants € val?»; polèmica pels preus

Fa unes setmanes es va originar una certa polèmica, fins i tot entre els mateixos propietaris de locals de restauració, sobre el preu de les begudes. DíNGOLA ha sabut –per part d’alguns propietaris que ho han comentat als nostres redactors, al manco en tres ocasions– que hi havia establiments que volien pujar el preu del combinat a 7€.

Finalment el preu ha quedat establert en 6€. Tot i això, són molts els clients que diuen que «ni de conya, el combinat que ens serveixen el dia de la Mucada val 6€». N’Alfonso –Palma– cada any ve a la Mucada, convidat per uns sineuers, i mai havia fet botellada, però enguany s’ho planteja: «crec que n’hi haurà molts que faran el mateix». Així ho explicava a un dels nostres redactors. Na Xisca, de Sineu, fa la reflexió del que suposen pagar 6 o 7 euros per un cubata el dia de la Mucada: «7 euros per un tassó de plàstic, glaçons de gel mig fusos, tònica esbravada i calenta de botella de dos litres, i mal servici?».

L’OCU (Organització de Consumidors i Usuaris) xifra la inflació anual en un 10%. Això significa que els preus han pujat 10€ de cada 100, o en altres paraules, 1 de cada 10. Els preus d’una beguda que anys passats costava 5€, ara hauria de valer 5’5€. Tot i això, es sol tendir a arrodonir, especialment en un acte on hi ha molta gent i es fa difícil de perdre el temps tornant canvi, i per aquesta regla de tres el preu ara es situaria en 5 o 6€.

Tanmateix, tot i les dades de l’OCU, na Xisca fa la reflexió de que «els preus han pujat per a totes i tots, no només pels bars, i si jo m’he d’estrènyer la corretja, és just que els demés també ho facin, bars inclosos… i més sabent el que guanyen aquest dia».

Horaris de tancament

La música dels exteriors dels locals haurà d’acabar enguany a les 21:30h, segons BAN de l’Ajuntament. A les 22:30h també és obligatori aturar la música dels interiors. La intenció de l’Ajuntament és clara, segons fonts consistorials: no convertir el poble en una discoteca.

Els propis veterans de la Muchal Foundation fa anys que ho diuen: «la Mucada acaba quan acaben tots els actes del programa, i com a màxim amb el ‘New York, New York’, tot el demés ja no és Mucada» i que «de les nou del matí a les nou del vespre… ja n’hi ha eh!».

De tota manera hi va haver algun establiment que no va estar massa content amb aquestes restriccions. També hi ha establiments que no obriran l’interior.  

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: