Quina Mucada tendrem (3/3): la higiene i el dispositiu de neteja

Evitar pixarades i facilitar actuacions d’emergència

El dispositiu de neteja per a la Mucada «començarà just després d’acabar la festa, i estarà actiu durant tot el dia després, el dimarts», segons paraules del batle Tomeu Mulet.

La màxima fixació del consistori és el d’evitar els rierols d’orina que es produeixen en molts racons dels carrers adjacents a la Plaça des Fossar, i que units a la calor, empastifen d’olor la zona. «Per això treurem tots els cotxes de les zones properes a es Fossar» explica el batle, «per evitar un poc el pixum en aquestes zones». I és que, si hi ha cotxes aparcats, està provat que l’espai entre dos vehicles sol servir d’amagatall per fer les feines. «Creiem que això, juntament amb els més de 50 banys que hi haurà repartits per tot el centre del poble, ajudarà a incrementar la higiene», explica Mulet. «A més, el fet que no aparquin cotxes a la zona, farà que després sigui més fàcil la neteja, ja que les màquines tendran via lliure», conclou.

Per altra banda, segons el batle, «el fet que no hi hagi cotxes aparcats, ajudarà també a evacuar de gent o al pas dels vehicles sanitaris o de policia en cas que fos necessari per una emergència».

Els tassons

Segons la nova normativa de plàstics i de residus, els tassons de plàstic estan prohibits si no són reutilitzables. Ja fa molts d’anys que els tassons de la festa del Much de Reig són reutilitzables. Enguany el motiu decoratiu dels tassons serà l’Àguila imperial.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: