La persona més famosa de Sineu

El portal de notícies Vilaweb publicava explicava avui l’existència d’un mapamundi capaç de dir quines són les persones més “conegudes” en el sentit de “famoses” de les principals viles i ciutats. És prou precís i en els principals nuclis de població de Mallorca, per exemple, hi apareix el seu famós.

Notable People, desenvolupat pel geògraf i enginyer informàtic Topi Tukjanov, es basa en la base de dades de gent notable entre el 3500 aC i el 2018, publicada el 9 de juny passat per un grup d’investigadors francesos i nord-americans a la prestigiosa revista científica Nature.

Qui és el sineuer més famós?

Segons Notable People, la persona originària de Sineu més rellevant és “Jaime Alomar”. Jaume Alomar, que segurament la majoria de gent que no tengui de cinquanta anys per amunt no ha sentit ni anomenar, malgrat que la seva rellevància sigui incontestable, va ser ciclista professional entre 1959 i 1968. Arribà a guanyar una etapa del Giro d’Itàlia l’any 1963. Actualment viu a Petra i és germà del ciclista Francisco Alomar Rota, tal vegada més conegut entre els sineuers precisament pel Memorial Ciclista que han celebrat avui i pel monument erigit per subscripció popular al Fossar, després de la seva tràgica mort a Orense, l’any 1955, mentre anava en bicicleta.

Aquest, doncs, és el resultat d’aquest estudi basat en factors d’èxits esportius, científics, culturals, polítics, etc. ponderats amb un mètode científic; així mateix, a Manacor el personatge més famós és en Rafael Nadal i na Francina Armengol la d’Inca; altra cosa és si féssim l’enquesta a peu de carrer, quina seria així la persona més famosa de Sineu?

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: