Qui són ‘Toc de Crida’, el grup que actua demà a Sineu?

Toc de crida és un grup de música d’arrel tradicional de Mallorca que es va formar fa uns mesos amb la finalitat de la interpretació, divulgació, recerca i modernització dels instruments dels xeremiers, flabiolers, etc. Volen contribuir a aquesta modernització sense perdre la identitat, i fent una fusió i experimentació instrumental, que també veurem amb Xerefusió, dia 15. El grup toca ritmes i cançons d’arreu del món, acompanyat d’instruments coneguts com el guitarró, violi, guitarra, acordió, teclat i bateria.

Serà demà dijous, 11 d’agost, a partir de les 20:30h, al Claustre de Sant Francesc, en la festa d’estiu de DíNGOLA / OCB.

Pau Mas (Flabiols, Flauta de canya, Bateria) és ben conegut a Sineu. Sara Mingolla (Acordeó i teclat), Benjamí Salom (Violí i Guitarró), Miquel Amengual (Percussions i Bateria), Joan Vàzquez (Baix) i Pablo Alegria (Guitarres), completen el grup.

Propers actes de l’OCB aquestes festes

Dijous, 11 d’agost, a les 20:30h. Festa d’estiu de DíNGOLA.

Día 11 a les 20.30 h tendrà lloc l’acte d’estiu de l’Obra Cultural Balear de Sineu i de la revista DíNGOLA. S’entregarà el premi del VII Concurs de glosa escrita Biel ‘Parreta’ –concurs que s’ha desenvolupat aquestes passades setmanes, amb la recepció d’un bon esplet de gloses de persones de Sineu i de fora poble–, del qual hauran estat jurat les conegudes i reconegudes glosadores Cati Eva Canyelles, M. Magdalena Amengual i Alícia Olivares.

S’entregarà també el premi DíNGOLA a una persona o institució que ha estat rellevant en els àmbits cultural, lingüístic o social de Sineu durant el passat any. Enguany la junta de l’OCB ha decidit donar-lo a l’il·lustrador Luis Resines Pelopantón (Madrid, 1975), per la seva contribució en la difusió de la ciència, el seu compromís amb el medi ambient, la igualtat de gènere, i –en els pocs anys que du aquí– la nostra llengua. (fes clic aquí per més Info).

Finalment hi haurà una actuació del grup ‘Toc de Crida’, un grup de música de tall tradicional que lidera Pau Mas, ben conegut a Sineu. L’acte acabarà amb una tallada dolça i una copa de cava per a tothom. Tot será al claustre de Sant Francesc.


Dilluns, 15 d’agost, a les 22:30h. Xerefusió.

Podríem definir Xerefusió com la fusió, la mescla, del so i temes de la música tradicional amb l’ús d’instruments moderns. És un experiment que prepararen els Xeremiers de Sineu ja fa uns anys, i que ha perdurat. Aquest en concret serà el 6è Xerefusió, que combinarà els xeremiers i Xereband en l’espectacle ‘Piccolo Bambino’. Serà el día de la Mare de Déu d’Agost a les 22:30h a la Plaça des Fossar.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: