IB3 estrena “Josep Pons Frau, a plena llum”, el primer documental sobre l’artista sineuer

Aquest diumenge, 4 de setembre a les 19.45 h, s’estrenarà ‘Josep Pons Frau, a plena llum‘. Es tracta del primer documental sobre la vida i obra del polifacètic artista sineuer.

Autoretrat de Josep Pons Frau

El documental, dirigit per Cuki Pons -net de l’artista- amb la realització de Riki Peitx i guió de Joan Carles Oliver, és una producció de l’Associació Llegat Josep Pons Frau en coproducció amb Nova Producciones del Grup Serra i amb la col·laboració d’IB3. ‘Josep Pons Frau, a plena llum‘ mostra l’evolució de l’artista sineuer nascut a Sineu el 1883, la seva etapa formativa a Palma i a Madrid, la seva instal·lació a Palma, on morí el 1952, i el seu fort lligam amb la seva vila natal en paral·lel amb la realització de la seva obra fotogràfica, pictòrica, il·lustrativa i ceràmica.

Fotograma del documental

El fil conductor d’aquest documental és un recorregut per l’exposició del mateix nom del Museu de Mallorca, vida i obra de Pons Frau, explicada pels historiadors Joan Carles Oliver, Andreu Ramis, Gaspar Valero, pel col·laborador de Díngola Joan Vanrell i pels germans Carles i Cuki Pons. Una segona part de l’exposició, on hi ha el diàleg de l’obra de Pons Frau amb artistes i divulgadors contemporanis, s’explica per ells mateixos: l’arqueòleg gastronòmic Tomeu Arbona, el dissenyador Sebastià Pons, l’artista Ricardo Gago i el fotògraf Jaume Gual.

Fotograma del documental

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: