Commemoració de l’aiguat de 1852

Aquest divendres 2 de desembre, tot coincidint amb el 170è aniversari de l’aiguat de Santa Bibiana, que trasbalsà Sineu causant nombrosos danys materials i la mort de tres nines, l’Ajuntament farà memòria d’aquest fet amb la instal·lació d’una placa en record de la desfeta metereològica i de les víctimes just al lloc on va caure part del tancament del Monestir Concepcionista que a la vegada causà l’esfondrament de dues cases.

El batle Tomeu Mulet diu «que la instal·lació de la placa vol servir per donar a conèixer els fets i homenatjar als homes i dones que varen contribuir a tirar endavant la vila després del danys ocasionats, i tenir un record especial per les germanes Joanaina i Magdalena Mates i Puiggròs i per Magdalena Niell i Gelabert que hi perderen la vida».

L’acte de col·locació i una explicació dels fets tendrà lloc a les 18.30 h, al carrer Rvd. Arnau Ramis. A la placa sòbria i discreta, adossada al mur de tancament del monestir concepcionista que va cedir fent caure a la vegada dues cases, s’hi podrà llegir la inscripció: “En record de l’aiguat del 2 de desembre de 1852 i de les tres víctimes que perderen la vida a causa de la caiguda del mur del Monestir Concepcionista. Ajuntament de Sineu | desembre 2022”.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: