Recordau l’actuació de ‘Peor Imposible’ a Sineu?

Actuaren a Sineu a les festes d’agost. Era a mitjans dels anys 80, ara fa quasi quatre dècades. Va ser un grup de pop mallorquí, però que va ser emmarcat en el context contracultural de la movida madrilenya, aquell fenomen social espanyol iniciat per artistes liberals i excèntrics amb ganes de canviar-ho tot, trencant amb l’anterior època franquista i la censura. La gent major de Sineu recorda l’escàndol i xafarderum que va provocar l’actuació de Peor Imposible a la plaça des Fossar, en un escenari col·locat en el recent construït rotlo central amb les quatre palmeres –que ara ja no hi són–, amb aquell atreviment estètic, mescla de punk, kitsch i underground. Entre els que pujaren a l’escenari hi havia Rosa Elena García de Echave –Rossy de Palma–, que després va pujar al carro de la fama, quan va ser musa del director de cinema espanyol Pedro Almodóvar. Fa uns anys, en el 2009, en la legislatura del batle Pere Joan Jaume, l’Ajuntament dugué Fangoria (Alaska) a actuar a Sineu, però ja no era el mateix. La gent ja estava “curada d’espants”, no com als anys 80, encara amb moltes reminiscències de la dictadura.

Aquesta matinada s’ha mort de càncer un dels components emblemàtics de Peor Imposible, Fernando ‘Estrella’ (Madrid, 1960), que també era un dels fundadors del famós Bar Flexas de Palma, i va ser membre de Diabéticas Aceleradas. Aquest fet ens ha fet pensar que seria un bon dia per publicar aquest recordatori de Peor Imposible, i d’una època en la que les perruques, els vestits lluents, l’homosexualitat, la promiscuïtat, les drogues, i la noche eren motiu de xafarderum.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: