Més per Sineu demana fer compatible l’accessibilitat del vial amb la conservació dels lledoners

Més per Sineu ha sol·licitat l’informe paisatgístic a l’equip de govern i demana fer compatible l’accessibilitat del vial amb la conservació dels lledoners. L’informe s’hauria d’haver fet durant la redacció del projecte i no durant l’execució.

Membres de Més per Sineu en el vial

Fa quinze dies que Més per Sineu ha demanat una còpia de l’informe paisatgístic que determina que les moreres no es podien trasplantar, per saber si l’informe també afecta als lledoners del vial. Aquest informe encara no ha estat remès al partit.

Més per Sineu diu que l’informe paisatgístic de tots els arbres afectats per les obres s’hauria d’haver fet durant la redacció del projecte per saber si es poden trasplantar o no, i no a l’hora d’executar les obres. Segons el partit, veus enteses, com és l’Associació Balear de l’Arbre, afirmen que els lledoners no es poden trasplantar perquè no hi ha cap seguretat de supervivència i que els arbres que els substituiran no tendran el volum, la frondositat ni l’impacte ambiental dels actuals.

Els terrenys adjacents del vial sud són rústics i no afecten a cap edificació. Una possible solució podria ser fer compatible l’accessibilitat de la voravia d’aquest tram del vial amb la conservació dels arbres, comprant una petita porció dels terrenys rústics per eixamplar la voravia del vial. El partit creu important tenir en compte que aquests arbres donen molta ombra a l’estiu i contribueixen a disminuir la contaminació ambiental i climàtica generada per l’home, protegeixen el sòl i són essencials per a aconseguir un desenvolupament sostenible.

Per acabar, Més per Sineu fa saber que el vial sud és la imatge singular de Sineu perquè és la façana protegida i està conformada per la silueta del poble, pels terrenys rústics d’aquest tram i pels arbres. La conservació de tot plegat és cabdal per a mantenir aquest patrimoni sineuer.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

4 comments

 1. Pep Ramis

  El titular hauria de ser: “MÉS per Sineu surt de la cova després de més de tres anys de no piular”

  Aquesta intervenció al vial es més q necessària. Només sou vosaltres que vos queixau. Xerrau poc amb sa gent.

  Sigan así.

 2. Joan Melis Alabau Inca

  En Biel Frontera de Més x Inca vos pot fer una masterclass d’arboricidi a gRan Via Colón d’Inca

 3. “Ladran, luego cabalgamos”. Ningú ha qüestionat la intervenció al vial, però com que opinau de manera visceral, no usau la raó. Noltros també xerram amb la gent i podem tenir contents a tothom, eixamplant la voravia i manenint els lledoners. Pensau i després opinau.

 4. Bon dia Joan. Ara també som de MÉS per Sineu 😉

  Encara que ja no som a l’ajuntament d’Inca, puc defensar l’actuació que s’ha fet a la gran via. Les mèlies que s’han eliminat estaven en un molt mal estat degut podes agressives que havien rebut anys enrere. Es tornen a plantar nous arbres de la mateixa espècie allà mateix i tot es fa dins el marc d’un pla municipal de gestió de l’arbrat que compta amb la supervisió tècnica de persones expertes en el tema.

  No podem dir el mateix d’aquesta actuació al vial de Sineu. Els lledoners estan en un perfecte estat de conservació i l’Ajuntament no té cap necessitat de talar-los! L’ampliació de la vorera és més que necessària (ho sé perfectament, hi ha passejat molt per allà). Però la solució més correcta seria ampliar la vorera agafant l’espai de les finques colindants. És d’interès general i, si feis els comptes, veureu que fins i tot és la solució més econòmica.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: