Manacor rememora els 40 anys de la colla de xeremiers de Tomàs Salom i Miquel “Monara”

Ahir vespre, a l’Escola Municipal de Mallorquí de Manacor organitzaren una classe magistral impartida pel xeremier Miquel Tugores Monara i el fabioler Tomàs Salom. A l’Escola de Mallorquí hi imparteix classes de xeremies i fabiol el nostre company de Díngola Joan Munar Lupino, i la intenció era mostrar als alumnes (i al públic que hi acudí) la tradicional colla de xeremiers amb qui, segons ell, n’és l’arquetip de fa dècades. De fet, varen aprofitar per a rememorar i celebrar que en Tomàs i en Miquel fa quaranta anys que toquen plegats i que, també, enguany fa quaranta anys que, a Manacor, hi acompanyen els cossiers. A la xerrada, a part de contar un caramull d’anècdotes, reivindicaren la colla com a millor expressió d’aquesta formació musical de vent i percussió; la colla de xeremiers és, de fet, una de les formacions musicals més antigues d’Europa.

Salom i Tugores a les beneïdes de Sineu [imatge cedida per Miquel Tugores]

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: