Convocades les eleccions MUQUICIPALS per a la XX Mucada que cau a dia 7 d’agost

Volíeu any electoral? Idò sapigueu que enguany ve cosa grossa… La Muchal Foundation ha fet pública la convocatòria d’Eleccions Muquicipals per a cobrir les places de les dues bèsties mítiques més reconsagrades del nostre costumari; lo Much de Reig i la Muca. De 2018 ençà no havíem viscut tan esperat esdeveniment; llavors sortiren elegits en Llorenç Ferriol i na Neus Ribot, amb el compromís d’encarnar les venerades figures dels minotaures postneoclàssics l’any 2019 i 2020. De tots és sabut que l’edició de 2020 fou estroncada per la pesta coronavírica, que reclogué Much, Muca i tot lo seu seguici fins a 2022 quan, a la fi, pogueren acabar el seu bienni en llaor de multituds. Aquests fets planetàriament extraordinaris han remogut les bases electorals, marcades amb maça i escarpra sobre l’aspra pedra del puig de Reig, amb la qual cosa, la dinàmica d’aquest annus electoralis -segons hem pogut aclarir per les sempre atentes i clares fonts de l’organització- s’activarà quan les persones que vulguin encarnar Much i Muca podran presentar candidatura per colles el dia de l’arròs sec popular de Sant Marc a la plaça del Fossar (conegut com “diumenge de les Paelles“, pels entesos en gastronomia multitudinària). Una volta passats els corresponents dies d’intensa campanya les votacions seran el diumenge de la Fira de Maig.

Així, clouran el seu bienni prorrogat com a Much i Muca Ferriol i Ribot, qui faran el traspàs de caretes als guanyadors dels comicis Muquicipals el dia de l’inici de venda de camisetes (normalment, una mesada abans de la Mucada).

Un dels clàssics que també es dirimien durant la diada gran del cicle mucal eren les oposicions al duet format pel caixer Freddy (altrament conegut com caixer rural o caixer senyor) i per l’home me. Enguany, per les circumstàncies sortosament ultrapassades, se celebraran les tan heroiques i celebrades proves també el mateix dia de l’inici de venda de camisetes. Fins la passada edició, els encarregats de fer gaudir els congregats amb les seves acrobàcies i estilosos balls han estat en Francesc Jordà i Tomeu Xavier, sabrem llavors quina colla menarà el mobilette i es passejarà amb l’atapeïda pellota de xot.

Quin dia serà la Mucada?

Enguany, hem de parlar d’una Mucada més que extraordinària -no només pels processos electorals i per les duríssimes proves d’oposició- per la data que de forma extraordinària -però sembla que ja fixada in aeternum– quan, com en aquest cas, el segon dilluns d’agost cau en dia 14 (dissabte de la Mare de Déu), l’organització ha establert que, en aquestes circumstàncies, la festa es depassa a dilluns 7 d’agost.

Amb tot això ja queden clares les grans incògnites de com s’obrirà pas la Mucada cap al seu vintè aniversari; eleccions de Much i Muca, renovació de càrrecs honorífics de caixer i home me, i avançament de la Mucada per evitar el còctel explosiu de fer caure la festa en 14 d’agost.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: