Voleu veure com fan gloses a Cuba?

Quan feim el concurs de gloses a l’estiu, per les festes la Mare de Déu d’Agost, sempre deim que qualsevol temps és bo per fer gloses (no és un art reservat només per a Sant Antoni, com molts es pensen). I una cosa per ventura més desconeguda és que no només tenim glosadors a Mallorca; de poesia popular improvisada i de “glosadors” talment com els mallorquins n’hi ha per tot el món i ves a saber d’ençà de quan (hem de pensar que moltes cançons o poesies d’origen incert, podria ser bé que haguessin començat per boca d’un glosador de llengua esmolada).

Cuba és un racó d’aquest món que tampoc viu arrecerat d’aquest enginyós art de saber expressar idees amb rima ben quadrada i, de fet, els seus repentistas (així anomenen els improvisadors o glosadors), són ben coneguts i seguits arreu de l’illa del Carib. L’Auditòrium de Palma acollirà diumenge dia 2 d’abril a les 18 h una mostra anomenada GlosaFest en què participaran dos dels millors repentistas venguts de l’illa gran de les Antilles, Luís Paz Papillo i Tomasita QuialaLa Reina de la Décima“, acompanyats del sonador Muguita; a la GlosaFest, en representació de Mallorca, hi participaran els glosadors de l’Associació de Glosadors de Mallorca, que cada any ens ajuden a fer el concurs de l’OCB i Díngola.

Hi voleu anar? Podeu anar-hi amb autocar des de Sineu i comprar l’entrada a l’ajuntament.

Els interessats a anar-hi poden adquirir entrades a l’ajuntament de Sineu, de dilluns a divendres de 8.30 h a 14 h, per 20 euros. El preu de l’entrada inclou l’anada i tornada amb autocar des de l’abeurador, a la plaça del Fossar.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: