Convoquen la 2a edició del Premi Literari “Gabriel Florit-Vila de Sineu”

L’Ajuntament de Sineu ha fet públic que convoca la segona edició del premi literari “Gabriel Florit-Vila de Sineu” de Poesia. Els autors poden fer arribar les propostes a la casa consistorial fins a dia primer d’abril de 2023.

Aquesta iniciativa de la regidoria de Cultura i l’editorial Balèria pretén reconèixer a una figura cabdal de la cultura sineuera del segle XX i XXI, Gabriel Florit Ferrer, i també promoure i estimular la creació d’obres d’autèntica qualitat literària en modalitat de poesia. Avaluarà les propostes presentades un jurat format per tres membres, nomenat pel batle de Sineu a proposta de l’editorial; el jurat estarà format només per escriptors, professors o filòlegs de Mallorca.

És lliuraran tres guardons. La resolució del jurat i els guardons seran anunciats el divendres 29 d’abril, en horari d’horabaixa, al claustre de Sant Francesc de Sineu, en el marc de les festes de Sant Marc i la Fira de Maig L’Ajuntament premiarà la proposta finalista amb 1000 euros i la publicació de l’obra; els autors que siguin segon i tercer classificat rebran una col·lecció d’obres de literatura local.

Podeu consultar les bases clicant aquí.

Gabriel Florit Ferrer Sabateret

Gabriel Florit Ferret (Sineu, 1944), de malnom Sabateret, es donà a conèixer els anys 80 com a poeta i des d’aquell moment ha rebut diversos premis a la seva trajectòria, tant en l’àmbit de la poesia com de la narrativa. Diverses de les seves obres han rebut el patrocini de l’Ajuntament de Sineu.

Del seu llegat destaca la seva aposta pel llenguatge popular. Al llarg de la seva vida, Florit ha publicat entre sis i set mil articles de premsa, catorze poemaris i catorze col·leccions de narrativa curta. És membre de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

L’any 2022 va donar nom, per primera vegada, al nou certamen literari que l’Ajuntament convoca, amb la finalitat d’estimular la creació poètica i reconèixer aquesta figura viva de la cultura.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: