II Trobada de corals “Francisca Alomar”

L’església de Santa Maria de Sineu acollirà aquest dissabte, primer d’abril a les 20h, la 2a Trobada de Corals Francisca Alomar. 

Aquesta nova edició comptarà amb la participació del Cor de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), formada per usuaris de les Llars de la gent de Llucmajor i Manacor, l’Agrupació coral Germandat de Mestres Jubilats i Mestres Jubilades de les Illes Balears, l’Optimus Artística Gospel Choir i el Cor Rock ACMusic de l’Associació Cultural Optimus Artística de Palma, i la Coral Veus de Ponent, una agrupació de veus femenines resultat de la unió de les corals del Port d’Andratx i de s’Arracó. L’amfitrió i organitzador de l’acte és el Cor Parroquial de Sineu.

Retrat de Francisca Alomar

La trobada de corals rep el nom de la mezzosoprano sineuera Francisca Alomar i Martorell (Sineu, 1957-Palma, 2008). Aquesta es llicencià en Filosofia i Lletres per la UIB i exercí de professora al col·legi Sant Francesc de Palma, però la seva gran passió fou sempre la música. Es formà amb el compositor i director de cors Baltasar Bibiloni i Llabrés i amb la professora de cant Montserrat Pueyo i Bertran. Va esdevenir professora de cant i de tècnica vocal, directora de corals i cantaire ella mateixa, especialitzada en cant operístic. A Sineu feu de sibil·lera i mestra de sibil·lers. Va estar al capdavant de nombroses corals i participà en concerts, tant amb les agrupacions que dirigia com a solista, arreu de l’arxipèlag, a Barcelona, Madrid, Bèlgica i altres indrets. El seu repertori abraçava òpera, sarsuela, oratori, lied, cançó popular i espirituals negres.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: