Toni Janer presenta “La desfeta del paradís”

Toni Janer (la Pobla, 1978), resident a Sineu ja fa una bona partida d’anys, és una de les persones més actives del país en el camp de la comunicació, tant a través de les xarxes en el seu perfil Batecs Clàssics, com per la seva col·laboració en nombrosos mitjans de comunicació -entre els quals Díngola té el gust de comptar-s’hi-, com per les seves publicacions. Filòleg (exerceix de professor d’institut) i periodista, s’ha guanyat el títol de divulgador en els camps on es mou com un peix dins l’aigua: l’etimologia, les antigues Roma i Grècia, els mites clàssics i la història contemporània de les Balears amb el boom turístic com a eix central.

Janer, l’any 2018, es proposà conèixer de primera mà els mites, tòpics i mitges veritats d’una indústria coneguda com ”la gallina dels ous d’or”. Ho va fer, a través d’una coneguda secció al diari Ara Balears “Turista de coa d’ull”, entrevistant no només acadèmics i especialistes, sinó també veus anònimes, testimonis directes d’aquells anys bàrbars. El resultat és un enfilall de cròniques sobre el perill de viure al límit: el recompte de les ocasions fallides per protegir els pocs paisatges i espais naturals que queden; els impactes derivats de la multiplicació de cotxes i autopistes; l’urbanisme d’aparador turístic que impedeix als residents accedir a un habitatge; la folklorització de la cultura popular a major glòria del turisme. Amb el llibre La desfeta del paradís aporta una radiografia calidoscòpica, amb mirada antropològica, d’unes illes ferides, que ni ja reconeixerien els primers viatgers del segle XIX.

La presentació d’aquesta nova obra serà divendres 21 d’abril, a les 19.30 h, a la Biblioteca de Sineu, amb la participació de l’autor i el nostre company de Díngola, Joan Munar Lupino.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: