Els primers actes de campanya. Quins són els sineuers a les llistes del Parlament i del Consell?

La campanya, benvolguts lectors, ja és aquí. Menjades les panades tots podem fer lloc a les picadetes que ofereixen als mítings i actes previs a la jornada electoral de dia 28 de maig. De fet, avui hem sabut quins són els locals oficials i llocs públics gratuïts designats per la Junta Electoral per als actes de campanya a tots els municipis. A Sineu són la Casa de Cultura (Teleclub), el claustre de l’ajuntament, la plaça del Fossar i l’edifici de la Quintana (antiga escola graduada). I un canvi important per al dia de les votacions, el Teleclub ja no serà col·legi electoral (ho havia estat de 1979 ençà), la substituirà l’edifici de l’ajuntament.

El Partit Popular desplega tota la seva maquinària en el primer acte de campanya

Dissabte passat hi hagué dos actes que obriren el mostrador electoral: una discreta carpa informativa de VOX situada al mercat dels animals i una gran presentació del cap de llista del Partit Popular a la placeta del lleó.

Segons els organitzadors, devers 300 persones es congregaren a la sempre ventosa placeta de Sant Marc per a escoltar les consignes i idees programàtiques que proclamaren Tomeu Mulet, candidat a batle, acompanyat pels caps de llista al Parlament, Marga Prohens i al Consell, Llorenç Galmés. El regidor Pedro Álvarez va fer de mestre de cerimònies i afirmava en el seu perfil de Twitter “No hi ha fred ni vent que valgui! Més de 350 persones omplen la plaça de Sant Marc per donar suport a la reelecció de Tomeu Mulet com a batle de Sineu. Pell de gallina, gràcies a tothom. #ÉsAra #SineuPrimer”. De fet, l’oratge va obligar a Prohens a posar-se un jersei sobre la camisa blanquíssima que pareix ser part de la uniformitat de partit (camisa blanca i texans). Com es veu en paraules d’Álvarez, la sensació va ser d’eufòria.

Mulet en ple míting damunt l’altell [fotografia del perfil de Facebook Populars de Sineu]
La cap de llista al Parlament, Marga Prohens, somrient amb un jersei que la tapava un poc de l’ambient fred [fotografia del perfil de Facebook Populars de Sineu]

Sobre el fins ara regidor Pedro Álvarez des Metge hem sabut avui que va a llistes del Parlament i hi ocupa el nombre 18, per tant, amb probabilitats altes de formar part de la cambra i, en cas que Prohens arribàs a formar govern, qui sap què… Era cosa d’un dia o altre que arribàs aquest punt, els germans Álvarez (Pedro i Marc) són ja dels històrics del PP municipal no per edat, sinó per precocitat a entrar dins la política activa bé des de les Noves Generacions o de la militància local. Fidelitat abnegada per les sigles del partit i proximitat sempre amb els líders populars de Palma. Qui no els ha vist a qualsevol acte del PP des que eren uns xitxarel·los? El germà gran assumí ja un càrrec de responsabilitat amb la Regidoria de Cultura, Festes, Gestió Administrativa, Turisme i Comunicació, i ara s’embarca cap a un rumb que a pocs agafa per sorpresa.

Galmés, Mulet, Prohens i Álvarez. Aquest darrer, candidat sineuer al Parlament [fotografia del perfil de Facebook Populars de Sineu]

Rosa Maria Antich, a llistes de Més al Consell

Per ventura sí que haurà sorprès a més d’un que Rosa Antich, parella de l’exbatle Miquel Gelabert Confit, es presenta amb la llista de Més per Mallorca al Consell. No ocuparà llocs de sortida o amb possibilitats d’ocupar les bancades de l’òrgan insular, però hi representa un dels diversos pobles de la Part Forana amb llista municipal de Més, marca que com se sap ara substituirà l’agrupació Gent per Sineu, en què ella ja estava implicada.

Rosa Maria Antich

Per ventura, com hem dit, sorprèn a alguns l’entrada en llistes d’una persona que no havia ocupat càrrecs dins les diferents plataformes de l’esquerra sobiranista del poble, però Antich és una dona que no defuig mai al debat polític i que ha decidit fer visible el seu compromís de forma pública. La llista al Consell de Més està encapçalada per l’artanenc Jaume Alzamora, que va ser batle del seu municipi entre 2011 i 2014 amb els Independents d’Artà.

Imatge de campanya de la llista de Més per Mallorca al Consell

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: