La Plaça des Fossar serà, a partir de demà, ESPAI SENSE FUM

Hi ha un corrent ferm, a tot el món, per eliminar el fum del tabac en espais públics. L’evidència científica demostra que no hi ha cap nivell segur d’exposició al fum del tabac.

A l’Estat Espanyol el consum de tabac és la primera causa evitable de mort, invalidesa o malaltia. Eliminar el consum de tabac aconseguiria evitar el 30% de casos de càncer (especialment de pulmó, però també altres). El consum passiu de tabac (de ‘segona mà’, inhalar el fum del tabac d’una o unes persones del voltant) s’inclou en els casos de tumors malignes.

L’Ajuntament de Sineu declararà demà, en un acte amb l’Associació Espanyola Contra el Càncer, que la Plaça des Fossar sigui declarada ESPAI SENSE FUM. A més, l’Ajuntament sol·licitarà al Govern de l’Estat que acomodi la normativa perquè el Govern de les Illes Balears tengui eines jurídiques per implementar mesures antitabac. L’Ajuntament, en la declaració institucional per a l’acte de demà, manifesta que les lleis antitabac actuals són completament insuficients.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

One comment

  1. Carles

    Me sembla molt bona iniciativa, però a vegades, com pel que fa a la normativa de circulació, es presuposa que la bona fe de la gent es suficient. No perquè hi hagi dos cartell i tres banderoles la gent deixa de fumar a l’espai (un exemple clar n’és el dia després de l’entrada en vigor d’aquest espai “lliure” de fum). No només es necessiten lleis “L’Ajuntament, en la declaració institucional per a l’acte de demà, manifesta que les lleis antitabac actuals són completament insuficients”, una vegada que les lleis existeixen i passat algun període informatiu, es necessari que es facin complir a tota la població. A mode d’exemple, la llei de circulació no permet estacionar damunt retxa groga… això es fa complir?
    Esperem que aquesta iniciativa tengui més sort que la normativa de circulació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: