El senceller Pere Bergas guanya la segona edició del Premi Literari Gabriel Florit-Vila de Sineu

El senceller Pere Bergas Llabrés (1980) ha resultat guanyador del primer premi Gabriel Florit-Vila de Sineu. Avui capvespre, en un acte al claustre de l’ajuntament, s’han donat a conèixer el poemari premiat.

L’obra de Bergas, titulada La dansa de les flòbies, obté un premi de 1000 € i, a més, l’editorial Balèria li publicarà l’obra. En el poemari, basat en l’experiència d’un dol familiar, Berga hi transposa en poesia la pena, la ràbia i la difícil acceptació per la mort d’una persona estimada i la necessitat de seguir endavant (la primavera i la pasquor). Completen l’obra un grapat de poemes diversos d’altres temes. L’any 2011 va publicar el poemari Envit-i-gatge amb Documenta Balear. Fa pocs dies també ha estat premiat a Capdepera amb el Ploma de Ferro de narrativa breu. Bergas, filòleg i professor, encara que no havia publicat gaire fins ara ha emprès un rumb del qual es mostra molt orgullós pel gust que passa i per la resposta que ha rebut per les seves obres.


L’Ajuntament de Sineu convoca d’ençà de l’any passat Premi literari Gabriel Florit-Vila de Sineu de Poesia a iniciativa de la regidoria de Cultura i l’editorial Balèria, per reconèixer l’escriptor sineuer Gabriel Florit Ferrer Sabateret (avui, absent perquè es recupera d’una petita intervenció quirúrgica), i promoure i estimular la creació d’obres de qualitat literària en modalitat de poesia. El jurat ha estat format per tres membres, la musicòloga Inès Bennàssar, el poeta Emili Sánchez-Rubio i l’editor Guillem Rosselló. Enguany hi han participat desset obres de poetes de les Balears i del Principat.

Pere Bergas amb dos membres del jurat, Emili Sánchez-Rubio i l’editor Guillem Rosselló, i el batle

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: