[XX MUCADA] Habemus candidats. Dia primer de juliol, Eleccions Muquicipals.

Païts els arrossos, en el millor dels casos, d’ahir a migdia a la plaça del Fossar, havent començat el Sound Marc Festival (trui d’animació juvenil que substitueix el que fins fa pocs decennis era un horabaixa amb Cucorba per als actuals assistents), la Muchal Foundation va presentar les candidatures de les colles que opten a representar les insígnies figures de lo Much de Reig i la Muca, que com se sap, des de temps immemorials per alguns, a causa dels excessos comesos, són  sotmesos a les urnes a fi que el poble -sobirà per a segons què- triï qui tendrà tal honor durant dos anys de tira. Com falleres valencianes, els candidats tremolaven d’emoció abans d’enfrontar-se a les multituds acaramullades a l’esplanada de davant l’escenari i als focus intrèpids de la premsa groga local.

Finalment, empesos per l’alè del públic que els aclamava i per les paraules de la mai prou ben ponderada presidenta de la Muchal Foundation, Aina Galmés Serení, han proclamat la seva candidatura les següents colles:

Els germans Paula Perelló Rebassa i Pep Lluís Perelló Rebassa des Molí. No seria el primer pic que dos germans formen colla de Much o Muca, recordau el duet format pels germans Joan Toni i Marga Barceló. Durant el seu discurs han explicat com va ser que nasqué la idea de presentar-se, especialment a l’empenta de na Paula i a les sempre arriscades decisions després d’un bon dinar amb amics i begudes espirituoses. Els candidats han apel·lat a l’orgull d’encarnar dos personatges que han vist gairebé tota la vida que han fet de la Mucada “la millor festa de tot el Pla”. La candidata a Muca ha promès que la Mucada continuarà la seva marca reivindicativa, feminista i d’agermanament de tot el poble.

[Font Instagram @pdemuch]

Cati Mari Ramis Crespí Xibina i Rafel Ramis Florit Dimoni. Han tocat la fibra del sector més folklòric amb un discurs cantat amb gloses de “domine”. Amb el desig que la Muca surti en portada de la revista, deixant així clar qui durà el maneig de la Mucada, i promesa que amb el Much les panades estan assegurades

[font Instagram @xibina.dimoni]

Águeda Marcè Bauzà Milona i Biel Alomar Munar Passola. Han promès que la seva serà la Mucada de la igualtat i que, si guanyen, per primera vegada el caixer Freddy i l’home me seran dones.

[font Instagram @aguedamb_ @bielalomarm]

Els discursos han estat excelsos i les ovacions del públic, eixordadores així com cada candidat acabava la seva intervenció. La campanya està servida, a Sineu ja ningú pensa en batles ni consells ni governs; tota l’atenció mediàtica i el xafardeig és sobre qui farà prou mèrits per a assumir un bienni sota les mitològiques banyes dels dos minotaures custodis del puig de Reig.

Moment de la introducció de la presentació de campanya
Els sis candidats, eufòrics, es deixen endur per la màgia de les notes de l’All you need is love, abans que comencin les ganivetades pròpies de la campanya

Dia primer de juliol, Eleccions Muquicipals

Hem de dir, sempre atent lector, que aquesta publicació ha comès un error a l’hora d’informar sobre el calendari electoral previst, perquè anunciàrem el dia de la Fira com a dia senyalat per acudir a les urnes, cosa que no respon a la realitat. Dit això i ajustats impiadosament els comptes amb el redactor responsable d’aquesta endemesa, hem d’aclarir que les Eleccions Muquicipals se celebraran dia primer de juliol, dia en què també es posaran a la venda les camisetes commemoratives de la vintena Mucada.

Dia 1r de juliol, doncs, hi ha una agenda atapeïda, amb venda de les noves camisetes, Eleccions Muquicipals, proves d’oposicions per als llocs d’home o dona me i caixer Freddy, i finalment proclamació dels guanyadors amb entrega de caretes als nous Much i Muca.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: