Pau Oliver Espinosa, guanyadora del segon premi del concurs literari Amic-Ficcions

Aquesta setmana s’ha duit a terme al centre cultural de la Misericòrdia de Palma el lliurament dels premis «AMIC-Ficcions» de Mallorca. Enguany se celebrava la 15a edició del concurs i la sineuera Pau Oliver, estudiant de segon de Batxillerat a l’IES Inca, ha quedat classificada en segona posició, entre els més de 500 participants de les Balears, amb una història que duu per títol Un cel sense estrelles, un relat, l’essència del qual és com se senten els personatges, i que es va teixint amb una prosa poètica i pren veu en el paisatge.

Recordem que AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, és un concurs de creació literària per a joves de tots els territoris de parla catalana, des de 3r d’ESO fins a 2n de Batxillerat, i també de Cicles Formatius de Grau Mitjà. El concurs proposa crear una història de ficció dividida en tres capítols, que pren com a punt de partida un primer inici que cal escollir d’entre diverses propostes.

L’autora sineuera, que vol estudiar Llengües i Literatures Modernes a la Universitat de Barcelona el proper curs, es va animar a participar en el concurs gràcies a Tomeu Mateu, un professor de català del seu institut; a més, ha informat a Díngola que a la seva història «amb paraules dolces i tendres, desitjava apropar-me, des de la calidesa de la pau, a l’horror i la indiferència que neixen en una pugna sense sentit, que fa estrangers del món als éssers humans, que enyoren i cerquen consol en la mirada aliena; un cel ple d’estrelles, la lluna en la fosca».

Na Pau també ha estat la guanyadora absoluta del concurs literari de Sant Jordi celebrat a Inca el mes passat i ha quedat classificada en primera posició a les Olimpíades d’Alemany de Balears.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: