28N: La comunitat educativa de Sineu torna a obrir els centres per parlar d’Educació.

WP_001499Un any després de les primeres assemblees-tancades del 28N, les comunitats educatives de tots els centres es tornen a reunir dijous per analitzar i parlar de l’educació que volem per als nostres infants i alumnes.

Així, CRIDA i FAPA han organitzat aquestes jornades perquè “pensam que és el moment per obrir un nou espai de reflexió, per saber en quin punt estam a cada Comunitat Educativa i per decidir les noves passes a fer. L’alumnat és una peça clau en tot procés educatiu i precisament per ells seguirem reivindicant una educació de qualitat, una educació on participem tots els agents socials de la comunitat educativa i on el diàleg hauria de ser el principal motor; per tot això, “TENIM RAONS PER OBRIR”, que és el lema de l’assemblea 28N 2013.

Avui vespre, l’Assemblea CRIDA-SINEU s’ha reunit per perfilar i acabar de preparar aquesta jornada educativa. Recordem que aquesta assemblea es va constituir dia 22 d’octubre, formada per pares i docents preocupats per la situació dels seus fills i alumnes, i amb l’objectiu de “mantenir viu el caliu del debat educatiu creat aquests darrers mesos”, com ens deia Antoni Janer, un dels seus promotors.

L’Assemblea avui ha rebutjat, també, l’actitud adoptada pel batle de Sineu, Pere Joan Jaume, a l’Assemblea de Batles el passat 8 de novembre, quan va votar en contra de la moció contra el TIL, després d’haver votat a favor d’una moció semblant en un Ple celebrat dies abans a l’Ajuntament de Sineu.

Programa 28N

L’IES Sineu i el CEIP Rodamilans prepararan activitats a cada centre però després, a les 20,30h, pares, mares, alumnes i professors s’ajuntaran per sopar tots junts a l’escola.

Al Rodamilans a les 19,00h, els mestres explicaran com s’aplica el TIL a l’escola i aclariran els dubtes que els pares puguin tenir. A la mateixa hora, mentre els pares siguin a la xerrada, es realitzaran diferents tallers per als alumnes de 3 a 12 anys: taller de maquillatge, de dansa i jocs, d’elaboració d’instruments i de manualitats.

A l’institut l’acte començarà a les 19,30h, amb una projecció de documentals a l’entrada del centre.

A les 20,30h sortiran amb els flabiolers cap al Rodamilans.

A l’hora del sopar, la batucada i les xeremies animaran la vetlada. Per acabar, es farà una caminada fins a la plaça de l’Església. Des de l’organització es demana la participació de tothom. Ara més que mai és necessari la unió de tota la Comunitat Educativa.

Divendres 6 de desembre: Conclou a Sineu “El camí de les padrines”

IMG-20131122-WA0006Per altra banda, des de la mateixa Assemblea Crida-Sineu, les AMIPAS del poble, l’OCB Sineu i Díngola ja ens hem posat en marxa per dinamitzar les activitats que es duran a terme divendres 6 de desembre, dia que acaba l’itinerari “Pelegrinatge de Llibertat i d’Amor” que na Xesca Tous, juntament amb altres padrines, va iniciar dia 22 de novembre a la Colònia de Sant Pere. “Els mestres heu despert la consciència de la gent, i us heu mobilitzat per demanar diàleg i que us escoltin, perquè sou els que sabeu més d’educació. Heu cridat perquè respectin la vostra llibertat. Sóc padrina i vull ser partícip de la vostra crida”; na Xesca fa una crida perquè dia 6, a Sineu, s’hi afegeixin altres padrins amb carro o sense, acompanyats de fills, néts, parents i amics… i dinem tots junts. La festa començarà damunt les dotze, hora que es té previst que arribin les padrines.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: