PARTICIPA: Fes una glosa ‘mucal’ i dia 14 la Muca la recitarà

Diversos fotogrames del capítol de la sèrie 'Festa Major' d'IB3  dedicat al Muc de Sineu.

Diversos fotogrames del capítol de la sèrie ‘Festa Major’ d’IB3 dedicat al Muc de Sineu.

Només falten 56 dies per a la festa que tornarà omplir els carrers de Sineu de color de rosa.

Només falten 56 dies per a la festa que tornarà omplir els carrers de Sineu de color de rosa.

Falten menys de dos mesos per a la festa més esperada pels sineuers. D’aquí a exactament 56 dies Sineu viurà l’explosió d’alegria que, cada any, dia 14 d’agost, irromp en el poble. El migdia d’aquest dia, la Muca, Marga Barceló, pujarà damunt la barra del restaurant on facin el tradicional dinar de meravelles i es posarà a glosar. Després de cada glosa dotzenes de meravelles amb cara d’haver fet més d’una copa cridaran i riuran i li demanaran que reciti més beneitures. Ja va ser així l’any passat i, de fet, el de la Muca damunt la barra del restaurant Es Cos va ser un dels moments de la festa que les càmeres d’IB3 mostraren més temps.

La festa del Much de Reig arriba enguany a la seva XI edició i Díngola prepara per a aquest esdeveniment un concurs de gloses que han d’ajudar a la Muca en la seva tasca. Qualsevol persona que conegui la festa pot enviar gloses a Díngola des d’ara fins dia 15 de juliol. Les gloses guanyadores o finalistes seran publicades en el número d’agost de la revista. I a més, dies abans de la Mucada, seran entregades a la Muca per ser recitades allà, ben damunt la barra. Així ho ha acordat l’OCB Sineu amb la Muca. Cal dir que aquest concurs compta amb el beneplàcit i la col·laboració de la Muchal Foundation, de la qual n’és president honorífic el nostre redactor Joan Munar i Fiol.

 

Quines són les bases del concurs?

cartell gloses Díngola sobre el MuchLes gloses han de ser de 4 versos (ABBA o ABAB) i s’han de fer arribar a qualsevol membre del consell de redacció de Díngola, o s’han de remetre al correu sineu@ocb.cat amb còpia a la nostra filòloga i redactora Victòria Riutort (mvriutort@gmail.com) abans de dia 15 de juliol.

Pot enviar gloses qui vulgui, sempre que siguin de temàtica mucal. Animam a fer-les ben coentes i picants. Les gloses han d’anar signades amb nom, email o telèfon, i DNI. Es poden enviar fins a tres gloses per persona.

Fes clic damunt el cartell de la dreta per veure’l més gran.

 

Qui serà el jurat?

El jurat estarà format per glosadors de reconegut prestigi (segurament els més coneguts i millors de Mallorca, ben coneguts a Sineu, i que ja col·laboren habitualment amb Díngola), i també per dos membres de l’OCB i dos membres de la Muchal Foundation.

 

Quins seran els premis?

Els premis encara no estan definits, però hi haurà, amb tota seguretat, els següents: dues entrades per a la Nit de la Cultura que cada any organitza l’OCB en motiu de la diada del 31 de desembre, una subscripció a Díngola en paper, una menció honorífica que serà entregada el dia de l’entrega dels premis Díngola, una selecció de productes de l’OCB i una selecció de productes de la terra. A més, les gloses guanyadores i les finalistes seran publicades.

 

40-41-42_Página_3Primers premis Biel Parreta

Aquesta convocatòria de gloses correspon en realitat a la I Edició del Premi Biel ‘Parreta’, que Díngola vol instaurar cada any a partir d’aquest. Biel Parreta va ser un glosador sineuer que va viure entre 1825 i 1910, i que va tenir molta anomenada. Xerràvem d’ell en la Díngola número 12 (gener del 2014). Si voleu més informació, feu clic sobre la foto de la dreta, on podreu llegir l’article del nostre redactor Joan Vanrell i Torelló sobre Parreta.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: