La polèmica per sa plaça s’ha tornat deixondir avui

Aquesta és una de les fotos de la polèmica.

Aquesta és una de les fotos de la polèmica.

La polèmica per sa plaça no acaba. Si fa unes setmanes va ser el propietari de la pizzeria Pa Torrat, Massimo Anastassio, que denunciava (fes clic) l’excessiu nombre de cotxes aparcats a la plaça més cèntrica del poble, avui ha estat Martí Ferriol qui ha publicat en el seu Facebook l’ocupació de gran part de la plaça per les taules i cadires d’un dels restaurants.

Fa tres mesos, el propietari de Pa Torrat penjava fotos en el seu perfil de Facebook (fes clic) de la plaça de Sineu i de la plaça de Petra fetes més o menys a la mateixa hora. Mentre a Petra la plaça era plena a arrebossar de turistes, la de Sineu estava deserta. Això si, era plena de cotxes, la majoria d’ells dels propis propietaris de negocis. Amb això volia enterrar l’excusa que posen els placers, dient que si es peatonalitzàs la plaça els negocis perdrien clients.

Fa devers un mes la polèmica pujà molt de to (fes clic). Massimo volia posar taules i cadires en la terrassa de davant la pizzeria, com tenen absolutament tots els bars i restaurants de la zona. Això va aixecar una forta polèmica entre els placers ja que, de posar-les, la plaça quedava tancada al trànsit. Va haver d’intervenir la Policia Local i, també, el batle.

Missatge en les xarxes socials, mostrant el descontentament d'un sineuer amb la situació de sa plaça.

Missatge en les xarxes socials, mostrant el descontentament d’un sineuer amb la situació de sa plaça.

Avui matí, a les 7:30h, Martí Ferriol Parreta ha pres vàries fotos de la plaça, en la que es veien les taules i cadires d’un dels locals ocupant tota la via pública i impedint que els vehicles dels mercaders que havien de muntar paradeta en motiu del mercat setmanal poguessin accedir al recinte. A mitjan matí Ferriol ha penjat les fotos a Facebook, i la polèmica torna estar servida.

Avui migdia el grup municipal de Sineuers Independents també ha fet una entradeta en el seu blog (fes clic) denunciant la situació.

No cal perdre de vista que tot ve de lluny. Tot s’emmarca en l’estira i arronsa entre, per una banda els partidaris d’una plaça per a vianants i turistes, i per l’altra els partidaris de poder aparcar-hi. Cal trobar urgentment una solució al problema de sa plaça. I caldrà agafar exemple del que passa a Petra, però també a Binissalem, a Valldemossa, a Alcúdia, a Pollença…

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

One comment

  1. Rafel

    El lobby dels cafeters a Sineu té molt de poder. Sempre s´ha posicionat molt bé als diferents àmbits polítics del poble.

    Salut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: