Un ple on digueren “Adéu” la meitat de regidors

Va ser el darrer ple de Sineuers Independents, que després de 36 anys es dissolen.

Va ser el darrer ple de Sineuers Independents, que després de 36 anys es dissolen.

Va ser el darrer ple de Miquel Gelabert Fuli, Pepa Aguiló i Margalida Ferrà, i també el darrer ple de la història de Sineuers Independents (SI). També suposava el darrer ple de Joan Ferriol des Pinar, del PSIB-PSOE, encara que no hi va poder assistir.

El batle Pere Joan Jaume fa un nou partit i, per tant, espera ser-hi la propera legislatura. De fet, Jaume va omplir les cadires del públic la sala de batles amb els seus acòlits, el que va donar una idea del que podrien ser alguns integrants de la seva llista.

Pep Oliver Pavarotti serà previsiblement el candidat del PI, i Tomeu Mulet ja fa temps que va ser presentat com a cap de llista del PP. Per tant, amb quasi total probabilitat ells també seran regidors la propera legislatura. Pel que fa als regidors del PP, Antoni Comas Ganyot es retira (encara que això encara no està confirmat), mentre les regidores Maribel Arnau i Maria Font segurament ompliran llocs de la llista de Mulet. Pere Joan Mestre Sarrier, pel PI, anirà en llistes però vol evitar llocs de sortida.

Tots ells, en acabar el ple, es donaren mútuament les gràcies per aquests quatre anys. El batle també va donar les gràcies en nom de la corporació al públic assistent i a la premsa.

 

Pressupost

Els independents hi votaren en contra. Gelabert es va queixar dels 31.000 € pressupostats en hores extres de la Policia Local. El batle creu, en canvi, que “un municipi amb una fira com la que tenim, amb una multitudinària festa del Much, un gran Divendres Sant, etc. necessita d’aquesta partida per poder incrementar la dotació en hores o recursos humans puntuals”.

Gelabert va apel·lar al darrer número de Díngola en paper per recriminar als regidors de PP i PI “la falta d’equip i la falta d’un projecte, com s’ha fet pal·les en les respostes a les preguntes del dossier publicat en la revista”.

Pavarotti, regidor d’hisenda, es va mostrar content dels pressuposts que s’havien aprovat.

 

Acords

El plenari va aprovar per unanimitat la moció del PP que demanava al Consell de Mallorca la declaració del Divendres Sant com a festa d’interès local.

Alguns regidors repetiran la propera legislatura. Altres, en canvi, no aniran en llistes o es presentaran en llocs que aparentment no són "de sortida".

Alguns regidors repetiran la propera legislatura. Altres, en canvi, no aniran en llistes o es presentaran en llocs que aparentment no són “de sortida”.

També va aprovar per unanimitat la moció de SI per demanar l’electrificació de la línia de tren fins a Manacor i sa Pobla, tot i que el batle va voler fer constar en acta que “el govern ja ha fet passes per això”. Fuli va dir que la culpa la tenia l’estat, pel deficient finançament de les Balears en comparació a les regions de la península on, per cert, s’han construït moltes línies d’AVE durant els darrers anys.

La moció del tricentenari va ser votada a favor per SI. En canvi, PP i PI s’abstingueren. Les notes curioses durant el debat d’aquesta moció varen ser que la regidora de cultura Maribel Arnau va carregar durament contra la conferència sobre el tricentenari impartida per Bartomeu Mestre Balutxo i organitzada per l’OCB, i que el regidor del PI Sarrier es va mostrar molest perquè l’OCB no els havia fet arribar cap moció referent a aquest esdeveniment (és veritat que, en alguns municipis, l’OCB ha presentat mocions a través del PI, de MÉS, d’Esquerra… però no en tots).

Tant SI com el PP havien presentat mocions per suspendre la Llei d’Emprenedors que ha d’entrar en vigor el proper juliol i que pot afectar nefastament als petits clubs esportius, però  finalment es va acordar de refondre els dos texts per fer un document conjunt.

 

Notícia relacionadaUn atapeït ple acomiadarà avui vespre 36 anys d’història de Sineuers Independents

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: