Gent per Sineu signa el decàleg de mínims de l’Obra Cultural Balear

Magdalena Genovart Ramirada va expressar ahir la voluntat del seu partit de, “en la manera del que sigui possible des d’una població petita com és Sineu” va dir, “capgirar la situació en la que ens han ficat aquesta legislatura pel que fa a llengua i cultura”. La coordinadora de Gent per Sineu va signar ahir, en presència del membre de la direcció de l’OCB a nivell autonòmic Miquel Puiggròs, un decàleg de mínims sobre els canvis que, a parer de l’entitat, s’haurien de produir immediatament després de dia 24 de maig.

La coordinadora del partit sobiranista i d'esquerres signà el decàleg en presència d'un membre de la junta de l'OCB.

La coordinadora del partit sobiranista i d’esquerres signà el decàleg en presència d’un membre de la junta de l’OCB.

Fa unes setmanes l’OCB va demanar a totes les forces polítiques la seva adhesió a una sèrie de mesures a impulsar durant la propera legislatura en diferents àmbits (educació, funció pública, mitjans de comunicació, drets lingüístics, cultura popular, creació cultural). Aquelles forces amb representació autonòmica (PP, el PI, PSIB-PSOE, etc.) reberen els requeriments de l’OCB a nivell de direcció general del partit (per entendre’ns, a Palma). La proposta s’havia fet extensiva però a les formacions d’àmbit municipal, si aquestes també volien assumir com a propis les demandes de l’entitat cultural.

La majoria de partits i coalicions que es presenten a les properes eleccions autonòmiques han assumit les propostes en matèria de llengua i cultura que els va presentar l’Obra Cultural Balear. Aquest compromís ha estat subscrit pel PSIB-PSOE, MÉS per Mallorca, El Pi, Podem-Mallorca i Guanyem Mallorca. A més, a part de Gent per Sineu, també s’hi han adherit altres partits d’àmbit municipal, com ara Junts Avançam de Pollença, Unió per Binissalem, Grup Independent de Valldemossa, La Valldemossa que Volem, Independents de Puigpunyent i Galilea i Endavant Lloret.

A nivell autonòmic, només el PP i Ciudadanos no han assumit el decàleg de l’OCB.

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: