L’assemblea de Gent per Sineu acorda pactar amb el PI

La pilota ja és, a partir d’avui, damunt la teulada de Pep Oliver Pavarotti. Després de dues setmanes i mitja de les eleccions que donaren el triomf a Gent per Sineu, però no de manera suficient per assegurar-se el govern municipal, finalment avui el gruix d’aquest partit ha decidit donar via lliure a la comissió negociadora per pactar amb el PI (amb el 98,15% de suports, i amb una participació del 75% de la militància).

'Pavarotti' (a l'esquerra) i 'Confit' (a la dreta), podrien governar junts: ara la pilota és damunt la teulada del primer.

‘Pavarotti’ (a l’esquerra) i ‘Confit’ (a la dreta), podrien governar junts: ara la pilota és damunt la teulada del primer.

Com va informar Díngola fa uns dies (fes clic aquí), una de les condicions que posava el líder de la formació regionalista per pactar amb Gent per Sineu era que l’assemblea d’aquest partit acceptés el pacte, i per tant no fos un pacte entre dues persones. Tanmateix, el pacte amb la dreta també és possible. Pel que fa a aquest darrer escenari, Pavarotti demanava als dos partits en discòrdia (PP i Sineu s’ho Mereix –SsM–) que arreglessin les seves diferències, condició que, a hores d’ara, no es compleix.

Pel que ha pogut saber Díngola, durant aquestes passades setmanes hi ha hagut diferents reunions entre les comissions negociadores de tots els partits. Sembla que inicialment hi hauria hagut reticències d’una part del PP a pactar amb SsM, però per altra banda un gruix important del partit de Tomeu Mulet estaria ara disposada a renuncies importants per tal de no donar el poder a l’esquerra. Tanmateix les exigències de SsM (que inicialment no havia mogut fitxa i ‘esperava’ esdeveniments) eren bastant importants i inassolibles pel PP (que, recordem-ho, també havia de tenir content al PI). I és que, part del contingut de les negociacions, com podeu imaginar, s’ha centrat en les batlies (en poques paraules, s’ha centrat en el càrrec que cobra dedicació exclusiva).

El que és clar és que Pavarotti té una altra oferta damunt la taula, en que els tres partits de dreta o centre (PI, PP, SsM) es repartirien els quatre anys. Una part del seu partit no veuria aquesta possibilitat amb mals ulls.

Possibles pactes

Gent per Sineu va obtenir 5 regidors i el PI en va fer 1. Junts, sumen els 6 regidors que fan majoria. El PP va fer 3 regidors i SsM en va fer 2. Només hi ha dos escenaris possibles: pacte de dretes (PP, SsM i PI) o pacte de centre-esquerra (Gent i PI).

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

One comment

  1. Tord

    Un altra vegada en mans den Pavaroti… Senyor quina creu¡. Confit, deixau anar!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: