El Palau Reial s’obrirà al públic per oferir un concert de música clàssica

1280px-MozartExcerptK331.svg

L’Ajuntament de Sineu ha aconseguit el permís del bisbat i dels estaments eclesiàstics per obrir el Palau Reial per les festes d’agost. En concret s’hi oferirà un recital de música clàssica contemporània, a càrrec de Allegro Música, un trio format per un pianista i dues violinistes. El concert serà el dia 12 d’agost i, segons el regidor de festes Carles Ramis, aquest dia “els assistents, després del concert, seran convidats a un granissat d’ametlla per refrescar”. Ramis ha explicat a Díngola que l’ajuntament oferirà les entrades amb antelació, gratuïtament, però que s’ha de tenir en compte que l’aforament serà –per motius obvis–, limitat.

 

Qui són?

Allegro Música està format per descendents de sineuers ara residents a Muro. En concret, dos dels components són fills de Miquela Font, i un és fill de Pere Bestard.

 

El Palau Reial de Sineu només pot ser visitat en comptades ocasions.

El Palau Reial de Sineu només pot ser visitat en comptades ocasions.

El Palau Reial

L’antiga residencia del rei Jaume II és un convent de monges tancat al públic i que només s’obre en ocasions molt especials. El consistori ha rebut, ara, permís de l’autoritat eclesiàstica per obrir-lo en motiu d’aquest recital de les festes d’agost.

És un edifici de principis del segle XIV, possiblement construït sobre un antic alcàsser musulmà. El rei Sanç I de Mallorca hi residí almenys en una ocasió. Entre els anys 1318 i 1523 fou la residència del Veguer de Fora, que exercia les seves competències sobre tots els municipis de la part forana de Mallorca, cosa que conferí a Sineu un estatus de capitalitat sobre els municipis rurals de l’illa. L’any 1583, el rei Felip I de Mallorca (II de Castella) el cedí a les monges concepcionistes.

Vegeu Díngola en paper per més informació sobre l’estatus d’un dels edificis més representatius de la història del municipi.

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: