L’Ajuntament pagarà les proves per determinar l’antiguitat de la cova de’n Gaspar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Encara no se sap del cert si el Consell atorgarà la subvenció per fer una nova campanya d’excavacions

L’Ajuntament s’ha compromès a assumir el cost de les proves de carboni-14 que permetrien tenir més dades sobre l’origen de la cova de’n Gaspar. Aquestes proves ascendeixen a prop de 3 mil euros i tant la Sala com l’arqueòleg en cap, Mateu Riera, han consensuat que aquesta és una actuació prioritària. Així i tot, queda pendent saber si el Consell de Mallorca concedirà un any més la subvenció per continuar els treballs arqueològics: el canvi de color polític a la institució insular està endarrerint en excés la concessió d’aquestes ajudes fins al punt que els arqueòlegs se veuran obligats a renunciar a algunes actuacions projectades perquè ja no hi ha temps per formar els equips de feina. De fet, l’informe de conclusions sobre les excavacions ha d’estar lliurat al Consell dia 15 de setembre i els investigadors sostenen que serà impossible tenir els dossiers llestos si la institució no condeix prórrogues generoses, “d’un o dos mesos, fins i tot”, diu Riera.

L’Ajuntament de Sineu va sol·licitar per a aquest 2015 una subvenció de 12 mil euros per a la campanya d’excavacions a la cova de’n Gaspar. Amb aquests doblers se podrien fer estudis sobre la naturalesa dels materials que all llarg de les intervencions arqueològiques s’han extret dels jaciments sineuers i que ara se conversen al Museu de Mallorca. També se podria fer la planimetria de la cova i una anàlisI minuciosa de l’urna trobada l’estiu passat. Ara per ara, però, aquests projectes, com deiem, estan compromesos perquè el Consell manté retingudes les subvencions.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: