Quatre forans ens donaran la seva visió sobre la festa del Much de Reig

A falta de poc més de dues setmanes per la XII Mucada, Díngola s’ha posat en contacte amb alguns coneixedors forans de la festa perquè ens en facin cinc cèntims des del seu punt de vista.

Tot i que algun dels articles d’assaig o columnes d’opinió que publicarem aquests dies ja havia estat publicat l’any passat a la revista en paper, no serà de més recuperar-lo ara pel digital. Algun escrit també l’haureu llegit ja en el propi blog del seu autor. La finalitat que perseguim no és altra que donar una visió menys ‘local’ de la festa i mirar-la amb uns ulls més lliures de connotacions emocionals.

Perquè si una cosa és clara és que la festa del Much de Reig, havent assolit aquest descomunal èxit en només una dotzena d’anys, s’haurà de pensar i s’haurà de reflexionar. I ningú gosa ja rebatre que el futur de la festa, més aviat o més tard, s’haurà d’intentar visualitzar o, soni com soni, més o menys planificar. Això vol dir moltes coses. Això si es vol que la festa perduri, clar. Perquè –i ho deim des de l’experiència de Díngola i de l’OCB, i de qualsevol altra associació–, aquestes coses són molt boniques però duen molta feina i cremen molt.

 

opinió

Quatre experts

Per això que hem explicat abans, quatre forans experts d’alguna manera en la festa (anomenem-los així), ens faran un pessic del que és la Mucada, sense cap connotació emocional genètica o “patriòtica” (un és ciutadà de Palma, l’altre és del Molinar, i els dos restants són manacorins).

José Juan Potti Luna. De Palma, 35 anys, és un dels grans especialistes en les festes de Mallorca. De fet és tertulià habitual de programes de ràdio o televisió que tracten el tema de les festes populars. És també un dels fotògrafs que millor ha plasmat el sentit de les festes de Mallorca. Vinculat a l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí.

Marcel Pich.  Marcel Pich, 29 anys, va néixer a Barcelona però s’ha criat al Molinar. Activista social i polític, ha estat vinculat al moviment veïnal, a la lluita pel territori i a la promoció cultural. Poeta, músic, periodista… Ha estat convidat per l’OCB Sineu en diversos actes i és habitual de la festa del Much.

Antoni Riera Vives. Manacorí, de 44 anys, és una de les veus que són escoltades dins uns certs àmbits que podríem definir “de país”. Professor, escriptor, blogger, columnista d’opinió, periodista, són paraules que el poden definir si van juntes. La seva redacció sol tenir un caire molt emotiu. Està lligat des de fa molts anys a la premsa forana en general i a la revista Cent per cent en particular.

Antoni Vives Riera.  Manacorí, de 38 anys, doctor en història i professor de la Universitat de Barcelona. És especialista en història contemporània, centrant-se principalment en el turisme, en les diferències entre camp i ciutat, en la pagesia, i també en les festes (per exemple la seva tesi doctoral versà sobre les festes d’Artà). L’any passat va presentar una ponència sobre la festa del Much i els turistes que venen a gaudir d’aquesta festa.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

One comment

  1. Ernest

    Vaja crònica, ¡por Dios!….

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: