Què és Xerefusió? Els xeremiers de Sineu us ho mostraran dissabte

Podríem definir Xerefusió com la fusió, la mescla, del so i temes de la música tradicional amb l’ús d’instruments moderns. És un experiment que preparen els Xeremiers de Sineu per aquest dissabte, on actuaran en l’acte del pregó de festes. Little V,  grup de música format per joves sineuers i que entrevistàrem  en el seu dia a la Díngola en paper, aporta els aparells moderns a la fusió. Es pot dir, d’alguna manera, que aquest experiment és l’acte estrella dels xeremiers sineuers per aquest estiu, i ja s’han fet alguns tallers (a l’ermita, durant tot el juliol i agost).

Tanmateix, aquest no és l’únic acte dels xeremiers. Ahir vàrem tenir l’ocasió d’escoltar-los durant la processó del Sereno, durant la qual unes dues-centes persones (pares i nens, principalment) varen penjar  la decoració mucal elaborada en els tallers organitzats conjuntament per la Muchal Foundation i l’OCB la setmana passada. També diumenge actuaran a l’acte del cinquè aniversari de Díngola, i durant les festes els podrem escoltar en alguns cercaviles i, òbviament, en la XII Mucada, dia 14.

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: