El nou curs polític haurà d’encarar moltes tasques pendents de la legislatura passada

A uns dies de començar el nou curs polític, molts es demanen que farà el nou equip de govern a partir d’ara. Perquè l’estiu és un període de molt baixa activitat política (governi qui governi). Ho és també a nivell autonòmic. L’agost, a Mallorca en general i a Sineu en particular, és període de vacances. L’esquerra ha hagut de fer una feinada per fer mudança en una administració governada per la dreta des de feia gairebé setze anys i per copsar l’estat en que es trobava l’administració local, i ha hagut d’apagar alguns focs procedents de la legislatura anterior (segons han comentat a Díngola fonts del propi consistori). Òbviament el nou equip també ha organitzat les passades festes patronals, i s’han iniciat accions que hauran de donar els seus fruïts en els propers mesos (hi ha noves ordenances previstes, reestructuracions de feines, etc.). La majoria han estat, però, tasques ‘de gestió. Però el setembre representa des de sempre l’inici de l’activitat política seriosa, la de les accions de govern que durant la resta de l’any permeten marcar perfil, independentment de la gestió del dia a dia.

Ja havíem explicat a Díngola, quatre mesos abans de les eleccions, que es trobaria el nou equip de govern. Us en feim un repàs dels principals punts, aquells més ‘calents’:

 

Urbanisme: punts calents i molts cars pels sineuers

El 'pagament' dels terrenys on es va construïr el CEIP Rodamilans encara està en l'aire. [foto: ACCIONA]

El ‘pagament’ dels terrenys on es va construïr el CEIP Rodamilans encara està en l’aire. [foto: ACCIONA]

A Sineu hi tres o quatre punts calents no resolts pel que fa a acords entre propietaris i consistori per la venda o cessió de terrenys. El dels terrenys del nou CEIP Rodamilans és segurament el que crida més l’atenció, per la seva magnitud i pel ressò mediàtic que ha tingut (Díngola en va informar extensament en un ample reportatge del núm. 9, a part d’una notícia més breu en el número 13). Hi ha tres propietaris afectats i, al menys un d’ells, ha portat l’assumpte als tribunals. Una resolució del cas favorable a l’afectat podria perjudicar molt les arques municipals (potser amb prop de 700.000 €, si no hi ha acord amb els propietaris).

+info: Díngola en va informar en els números 9 i 13.

 

Escoleta

L’escoleta de sa Rota arrossega problemes econòmics des de fa anys i el consistori no veu una via per fer rendibilitzar-la. S’havia planejat, fins i tot, privatitzar-la. Segons va explicar l’anterior batle Pere Joan Jaume hi havia dues suposades empreses interessades, però a l’hora de la veritat, el passat estiu, res es sabia d’aquestes empreses. Aleshores el consistori va decidir de seguir endavant amb la seva gestió. De totes maneres, no deixa de ser un assumpte no acabat de resoldre.

+info: Díngola en va informar en els números 10, 11 i 14.

 

Sa Plaça i la reforma circulatòria

esglésiaL’anterior consistori no va acabar ni la primera fase de la reforma circulatòria, que afectava els carrers Concòrdia, d’Avall i Fra Joan Riera, a més de les Parres. Els tres primers són ara d’una sola direcció, però no es va fer res al carrer amb la costa més empinada de Sineu. Tanmateix, el lloc que necessita més actuacions és el centre històric, amb sa Plaça i molts carrers peatonals que necessiten una actuació urgent, que contempli l’economia, el turisme, la cohesió social i el patrimoni, i que contenti tant els comerciants com els ciutadans, i òbviament, que no alteri de cap manera cap aspecte susceptible de ser tengut en compte com a zona BIC. La regidora de cultura i turisme, Magdalena Genovart, va afirmar en el passat número de Díngola que “la reforma de sa plaça no serà una tasca fàcil”.

+info: Díngola en va informar en els números 9, 12 i 14.

 

Aire Condicionat del Claustre de Sant Francesc

Arreglar el ‘nyarro’ de l’aparell d’aire condicionat de la Sala de batles i de la biblioteca de Sineu ja s’ha convertit en un despropòsit majúscul i demostració de la incompetència de l’equip de govern”. Eren paraules de Miquel Gelabert Fuli, portaveu de Sineuers Independents, aleshores partit principal de l’oposició. El claustre és Bé d’Interés Cultural (BIC) des del 2005 i tot el centre històric de Sineu ho és del del 2010.

+info: Díngola en va informar en els números 10 i 14.

 

Mater Misericordiae i Serveis Socials

En aquest aspecte sembla que tot ja està més encaminat per obrir el centre de dia en un futur no molt llunyà.

Aquest estiu la regidora de sanitat i serveis socials, Joana M. Mestre, ha negociat amb la Conselleria de Salut la solució al tema dels aires condicionats del centre de salut de Sineu.

Per altra banda, el nou consistori no podrà deixar dins un calaix les paraules de la treballadora social de la UTS 3 (la unitat de treball social a la que pertany Sineu), Iolanda Cirer, en una entrevista a Díngola fa un any.

+info: Díngola en va informar en els números 11 i 12, i en un breu del 14.

 

Reforma de la façana de l’església

Sa Plaça necessita mà de metge.

Sa Plaça necessita mà de metge.

Tot i que no és un tema d’estricta competència municipal, òbviament l’Ajuntament hi té molt a dir i a fer. L’església de Sineu és un edifici històric, probablement el més important de la comarca del Pla de Mallorca (per història i per tamany), i per tant l’administració local ha de vetllar per assegurar-ne la seva protecció. Per tant, l’Ajuntament de Sineu no es pot desentendre de l’assumpte. Un assumpte, per cert, que ja s’ha de resoldre: el Consell de Mallorca i el Bisbat de Mallorca es passen mútuament la bolla i el resultat és que l’església està en un estat deplorable i amb uns antiestètics bastiments que fa mesos que estan posats, en plena zona BIC. Ara que semblava que les obres eren imminents, l’esfondrament del sòtil de la rectoria i el mal estat de ‘ca s’escolà’ compliquen molt la reparació de la façana de l’anomenada Catedral del Pla.

+info: Díngola en va informar en els números 11 i 13, i en dos breus del 14 i el 15.

 

Altres punts a abordar

Altres punts que s’hauran d’abordar són l’adaptació de les Normes Subsidiàries al Pla Territorial de Mallorca (eren en fase d’aprovació en el Consell de Mallorca) i el Catàleg de Patrimoni (estava aprovat inicialment i però no tenia aprovació definitiva del Consell de Mallorca). Tanmateix la gran quantitat d’al·legacions a respondre fa pensar que encara hi haurà moltíssima feina pel que fa a aquests temes.

+info: Díngola en va informar en el número 10.

 

Notícia relacionada:

Quins punts, a part del programa electoral, haurà de tenir en agenda el proper batle?

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

One comment

  1. Sinever

    No tendreu cap problema ni un l’equip de govern: Gent x Sineu + OCB. El batle es el mateix que hi havia la legislatura passada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: