Els xeremiers sineuers han participat avui a la trobada anual que organitzen els sollerics

IMG_7475

Aquest matí els Xeremiers de Sineu han participat per primera vegada en la XI Trobada d’Escoles de Xeremiers i Flabiolers de Mallorca realitzada a Sóller. Aquesta és l’onzena edició d’una trobada que es fa cada any, organitzada pels Xeremiers de Sóller, i que aplega colles, escoles i bandes de xeremiers d’arreu de l’illa de Mallorca.

Recordem que la formació d’una banda de xeremiers a Sineu es remunta inicialment al 2008. Diversos canvis i progressos han dut a l’actual. Actualment són uns 40 alumnes d’entre 2 anys i de més de 50. Durant l’any participen i col·laboren en diverses festes locals i particulars incloent la multitudinària festa del Much, i col·laboracions amb altres associacions com Alcem el CINE i l’OCB. Durant la seva trajectòria han anat arreplegant repertori tradicional de Mallorca i d’altres indrets, però també cançons actuals, i han anat fent versions a partir d’altres estils de música. Els seus mestres Josep Mestre i Aina M. Alenyà han tocat amb l’agrupació musical “Sonadors dels Vuit Vents”. Ambdós han estat co-directors de la Banda de Música de Sineu i també membres del consell de redacció de Díngola i de la junta local de l’OCB.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: