Protecció Civil ha d’apagar un petit foc provocat a l’ermita

-

L’estiu de l’any passat també va ser notícia el foc en un contenidor, aquesta vegada en el cementiri de Sineu (foto: arxiu Díngola).

Operaris de Protecció Civil de Sineu hagueren d’apagar despús-ahir vespre un foc provocat per un contenidor cremat de l’ermita. Uns joves, es sospita que del centre de menors, cremaren un contenidor de fems i el llançaren encès dins una finca veïna, fet que hagués pogut provocar un veritable desastre.

El pis tutelat de Sineu ja va ser notícia la setmana passada per la desaparició d’una de les menors que hi resideixen. Cintia Delgado González, una joveneta de 16 anys, va desaparèixer el 3 d’agost, encara que l’112 no va donar l’avís de cerca fins fa dues setmanes, segurament per precaució. Segons fonts de la Policia Local, els problemes i les desaparicions en aquest tipus de pisos no són una cosa rara i hi havia sospites que la jove apareixeria aviat. Díngola també va mantenir la cautela fins dia 24 d’agost. La nena va aparèixer el passat 29 d’agost. No era la primera vegada que aquesta jove “desapareixia”.

Els pisos tutelats són competència de l’IMAS, Institut Mallorquí d’Afers Socials. El de Sineu és per a joves de entre 13 i 17 anys. Fins fa uns anys era situat al carrer Tramuntana,  encara que ara és situat vora el polígon. S’haurà d’obrir un debat sobre l’efectivitat real d’aquest tipus de pisos, en el sentit de valorar si compleixen la seva funció, d’integració social i de lloc d’acollida de joves emancipats i amb problemes, o al contrari s’hauran de redissenyar les estratègies educatives i psicopedagògiques per acollir aquests menors.

 

Notícia relacionada:

Llacunes en el cas d’una jove desapareguda

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: