Judici arxivat

-

Valtònyc, en una intervenció en el ple municipal del març del 2013.

Josep Miquel Arenas, Valtònyc, ha informat avui a Díngola que el judici que s’havia de celebrar per resoldre un conflicte entre ell i Marc Àlvarez no es farà. El judici s’havia anat posposant i sembla que ara, finalment, amb el sobreseïment provisional de la causa, quedarà arxivat. Díngola ha consultat amb un misser, que ha explicat que un sobreseïment vol dir que s’ha suspès un judici probablement per falta de proves objectives que puguin demostrar el delicte pel qual s’havia de fer el judici. Díngola també ha tengut accés a l’auto del jutjat d’instrucció número 3 d’Inca, que es signat el 29 de juliol.

El PP i les Noves Generacions de Sineu sostenien que Álvarez fou agredit i insultat el 22 de març de 2013 a la sortida d’un bar de Santa Margalida. La denúncia de l’agressió va saltar a l’esfera pública arrossegant una espiral de reaccions. Fins i tot, l’aleshores president del Govern José Ramón Bauzá s’acostà fins a Sineu per visitar Álvarez y digué als mitjans de comunicació que “no podemos consentir que radicales como Valtònyc y compañía se dediquen a apalear a nuestros jóvenes”. També UPyD va fer un comunicat en el que atribuïa connotacions polítiques (“jovenes de extrema izquierda”) a la brega.

Valtònyc, per la seva banda, va rebre una allau de suports de MÉS, Endavant, Alerta Solidària, Sineuers Independents, Esquerra Republicana, etc. que qualificaven la baralla com una simple “brega de bar” entre dos joves, i qualificaren de temeràries les declaracions de Bauzá. Així, des de MÉS, es demanà que l’executiu fos més responsable i que no creés més crispació. Des de Sineuers Independents s’acusà al PP de no cercar cap consens i el seu portaveu, Miquel Gelabert Fuli, va recordar les paraules del batle Pere Joan Jaume, uns anys enrere, quan qualificà de nazis els  membres del seu partit i els d’Esquerra Republicana.

Aquest post del 26 de març del 2013 ha estat un dels més llegits d’ençà que aquest digital és en funcionament.

 

Amenaces al batle

Valtònyc ja va ser absolt, ara fa cinc mesos, d’una denuncia interposada per l’aleshores batle Pere Joan Jaume, que l’acusava d’amenaces en les seves cançons (fes clic aquí).

 

Notícies relacionades:

Valtònyc al ple: “m’estau criminalitzant per uns fets que no s’han provat”

Convulsió mediàtica altra vegada a Sineu: PP contra Valtònyc

Demà es jutja qui té raó: n’Álvarez o en Valtònyc?

Judici ajornat

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

One comment

  1. Que bien!!!!
    Justo ayer hablabamos del tema, como unos por cantar rap son tachados de radicales mientras q otros por glosar les llaman poetas.
    (Cabe decir q yo apoyo ambas libertades de expresión)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: