Donatius de la Mucada i agermanament amb Pollença

Avui a migdia un grapat de membres de la insigne Confraria Muchal Foundation s’han desplaçat a Pollença per a posar punt i final a la XII Mucada en honor a lo Much de Reig.

El motiu del viatge a la bella vila de la Tramuntana ha estat un petit acte de “germanor i concòrdia” que han organitzat durant aquests darrers dies com a aclucada d’ull als pollencins, després d’haver-los fet el seu particular homenatge durant el pregó de la Mucada d’enguany. Recordem que aquest pregó va ser dit pel personatge de Joana Menos, clara referència al Joan Mas pollencí, encarnada per la glosadora Maribel Servera. Per tal de porgar qualsevol culpabilitat, per si qualque pollencí s’hagués pogut sentir ofès, la comitiva ha pujat els famosos 365 escalons del Calvari de Pollença. Dalt de l’emblemàtic paratge, els pollencins han estat obsequiats amb l’abanderat moro que presidí la bastida de la plaça de Sineu durant els dies previs a la Mucada i un escrit amb una petita peça poètica o glosa desbaratada que versava així: “A Sineu som bona gent / penjàrem sense fer ofensa / la bandera de Pollença / en pujar a Preferent. / Un pregó a l’ajuntament / amb el crit de Joana Menos, / amb Mistol i sense frenos / copiam les tradicions / cristians i moretons, / àguiles i cavallets / vénen a fer-nos ballets / disfressats de papallons.” D’aquesta manera Muchal Foundation vol deixar constància que les festes tradicionals de Pollença són una gran font d’inspiració a l’hora d’incorporar nous personatges, com ara l’enigmàtica l’Àguila Imperial de Pol·lèntia (a partir de les àguiles del Corpus), o el simulacre de batalla de moros i cristians dalt del puig de Reig. Fins  tot, han volgut rematar l’agermanament llançant aquesta proposta: “Si mai vos falla en Dragut, / per favor no passeu ànsia, / si esdevé la circumstància / per bon preu llogam lo Much!”. Ha rebut l’obsequi en nom del poble de Pollença Catalina Rotger, presidenta de l’Associació de Familiars i Amics de Malalts d’Alzheimer (AFAMA). Un dels actes més importants de Muchal Foundation, acabada la Mucada, és el lliurament de donatius per a finalitats socials. Amb aquest objectiu, s’han convocades, a més de la ja esmentada altres tres entitats dedicades a tasques altruïstes.

Enguany s’han donat, gràcies a les aportacions de la gent que ha comprat camisetes i marxanderia mucal, 9300 euros. Com altres anys, 4500 euros seran donats als Serveis Socials de l’Ajuntament de Sineu, a criteri de la treballadora social de a Mancomunitat del Pla, Iolanda Cirer. La resta, ha estat repartit entre AFAMA (300 euros), l’Associació de Pares de Nins amb Càncer de les Balears (ASPANOB) (1500 €), la delegació de Sineu de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (1500 €), i l’organització Nins de Topsia-Children of Topsia (1500 €). Han estat presents a l’acte Sergio Moreno i Jaume Coll (president), en representació d’ASPANOB, i Kika Simó, la fundadora mallorquina de Children of Topsia que fa la seva tasca benèfica a Calcuta. La Muca d’enguany, Aina Ramis, ha estat l’encarregada de lliurar els sobres amb el donatiu a les quatre associacions.

Els assistents a l'acte de Pollença amb la Muchal Foundation. Fotografia d'Apol·lònia Tarongí.

Els assistents a l’acte de Pollença amb la Muchal Foundation. Fotografia d’Apol·lònia Tarongí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: